NÖHÜ’de Uluslararası Sempozyum NÖHÜ’de Uluslararası Sempozyum

Anadolu Üniversiteler Birliği (AÜB) Üniversite Tanıtım ve Tercih Fuarının üçüncüsü Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirildi.
Niğde Ömer Halisdemir Meydanı’nda açılışı gerçekleştirilen fuarda 11 ilden 16 üniversite, öğrencilere rehberlik ediyor. Her yıl Anadolu Üniversiteler Birliği (AÜB) tarafından birlik üyesi 16 üniversitenin katılımıyla düzenlenen “AÜB Üniversite Tanıtım Fuarları”, bu yıl da 11 ilde gerçekleştirilecek. Fuarın Niğde ayağı ise üç yıldır birliğin üyesi olan NÖHÜ’nün ev sahipliğinde düzenleniyor.
VALİ ÇELİK: GENÇLERİMİZ İÇİN ÖNEMLİ BİR FIRSATTIR
Niğde Valisi Cahit Kılıç açılış programında yaptığı konuşmasında , “Anadolu Üniversiteler Birliği dönem başkanımız Erciyes Üniversitesi Rektörü sayın Profesör Doktor Fatih Altun Kayseri Üniversite Rektörümüz Profesör Doktor Kurtuluş Kara Mustafa ve Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi rektörümüz Hasan Usta Hocamız değerli başsavcım, kıymetli basın mensupları, sevgili öğrenciler. Öncelikle sizleri saygıyla, hürmetle selamlıyorum. Bugün Niğde Ömer Halis Demir sahiplerinde on altı farklı üniversitenin işrak ettiği üçüncüsü düzenlenen Anadolu Üniversiteler Birliği Üniversite Tanıtım Fuarı'na katılmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Tabii ki üniversite hayatı gençlerimiz için hem akademik hem de sosyal becerilerin edinildiği kritik Bir dönemi ifade etmektedir. Günümüzde üniversitelerimiz, gençlerimiz için sosyal, ekonomik ve mesleki gelişim açısından farklı imkanlar sunmaktadır. Işte bu sanatın fuarı da üniversitelerin kendi imkan ve güçlü yönlerini öne çıkarmada sosyal Iletişimi sağlamada hem üniversitelerimiz hem de gençlerimiz için önemli bir fırsattır. Buradan hem şahsım hem de ilimiz adına üniversite tercihi yapacak öğrencilerimize Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi'nin çok iyi bir üniversite olduğunu, üniversitemizi yakından tanımalarını tavsiye ediyorum. Kamuoyunun da bildiği gibi üniversitemiz gerçekten son yıllarda ciddi anlamda başarı sağlayan bir üniversite. Son on yıl içerisinde öğrenci sayısını gerçekten ciddi anlamda arttırdı. Şu anda üniversitemizde öğrenim gören yaklaşık Otuz bin civarında öğrencimiz var. Diğer taraftan baktığımız zaman Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi'nin diğer üniversitelerden farklı olarak ön plana çıkan bölümlerin olduğunu da görüyoruz. Tarım Bilimleri Fakültesi Türkiye'de lisans programının tamamı İngilizce olan bir bir fakülte da gerçekten çok ön plana çıkan bir eee bir lisans programı. Diğer taraftan baktığımız zaman eee üniversitemizin özellikle uluslararası alanda da derecelendirme yapan kuruluşların yaptığı değerlendirmelere göre liseye giren üniversitelerden bir tanesi olduğunu görüyoruz yaptığı son sıralamada dünyada ki sıralama listesine ilk güne giren üniversiteler içerisinde yine Türkiye'den eee iyi üniversitelerimiz var ama Türkiye'den bu anlamda kabul edilen yetmiş beş üniversite içerisinde aynı zamanda Niğde Üniversitesi'nde otuz altı Nisra'da. Sadece burası değil Biraz önce Fatih Hocam da ifade etti. Erciyes Üniversitesi de Anadolu farklı şehirlerindeki üniversitelerde gerçekten bu anlamda farklı yönleriyle ön plana çıkan üniversiteler. Çocuklarımızın bugün bu fuar kapsamında buradaki üniversitelerimizin hem imkan ve kabirliklerini tanımaları hem de oradaki bölümleri tanımaları anlamında iyi bir fırsat Baştan bu organizasyon yapılmasında bir daha emeği geçen Anadolu Üniversiteler Birliği dönem başkanımız Fatih Hoca'ma, Niğde Ömer Halis Emine Üniversitesi Rektörümüz Hasan hocama bu imkanı sağlayan belediyemize ve katılan öğrencilerimize teşekkür ediyorum” İfadelerine yer verdi.
USLU : ANADOLU ÜNİVERSİTELERİ” EKSENİNDE KATKI SAĞLAMAYI AMAÇLIYORUZ
Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Uslu ise konuşmasında “Üniversitelerimizin kıymetli rektörlerini ve değerli temsilcilerini “Medeniyetlerin Yaşatıldığı Şehrimiz ”de ağırlamaktan duyduğumuz onuru ve mutluluğu ifade etmek istiyorum. Üniversitemiz 3 yıldır Anadolu Üniversiteler Birliğinin mensubu. Bu kapsamda birlik üyesi üniversitelerimizle birlikte yükseköğretimde kalitenin daha da artırılarak sürdürülebilir kılınmasına dönük faaliyetlerimizi iş birliği içerisinde yürütüyoruz. 11 ilde tertip edilen Üniversite Tanıtım Fuarları da böyle bir anlayışın uzantısı. İşte bu tanıtım fuarlarında aday öğrencilerimizle üniversitelerimizi bir araya getirerek onların kariyer planlamalarına “Anadolu Üniversiteleri” ekseninde katkı sağlamayı amaçlıyoruz. Zira aday öğrencilerimizin sadece büyük metropollerde değil, Anadolu’da da gelişmiş ve nitelikli yükseköğretim kurumlarının olduğunu bilmeleri gerekiyor. Bu nedenle üniversite tercihi yapacak öğrencilerimizle bir araya gelmek ve onlara üniversitelerimizi tanıtmak oldukça önem arz ediyor. Örneğin gençlerimizin kariyer süreçleri için çok önemli bir aşama olan üniversite tercihlerinde, Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesinin “Hidrojen ve Yakıt Pillerinde Uzmanlaşan Tek Devlet Üniversitesi” olduğunu; öncelikli alanlarımız tarım-gıda, enerji ve nanoteknolojide Türkiye’de öncü konumda bulunduğunu, ülkemizde yüzde yüz İngilizce eğitim veren tek Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesini bünyesinde bulundurduğunu bilmeleri önem taşıyor. Böylesine önemli bir organizasyonda emeği geçen başta Anadolu Üniversiteler Birliği Dönem Başkanı ve Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sayın Fatih Altun Hocamıza ve birlik üyesi üniversitelerimizin kıymetli rektörlerine teşekkür ediyorum. Ayrıca bizimle birlikte 16 ayrı üniversitenin Niğde’mizde Üniversitemiz himayesinde bir araya geldiği fuarımıza desteklerinden dolayı Niğde Valiliğimize ve Niğde Belediyemize, Sayın Valimiz ile Sayın Belediye Başkanımız nezdinde ayrı ayrı teşekkürlerimi sunuyorum. Son olarak ilimizdeki aday öğrencilerimizin fuarımıza katılımlarının sağlanması noktasında yapmış oldukları katkılardan dolayı İl Milli Eğitim Müdürlüğümüze ve öğretmenlerimize teşekkür ediyor, herkes için verimli bir tanıtım fuarı temenni ediyorum” dedi.
PROF.DR. ALTUN: GENÇLERE DOKUNMAK İSTİYORUZ
Anadolu Üniversiteler Birliği Dönem Başkanı ve Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Altun katıldığı açılış programında ; “Bu programın Niğde'de inşallah güzel sonuçlar olacağı düşüncesiyle sizlere saygılar sunmak istiyorum. Biz Anadolu Üniversiteler Birliği olarak tabii ki ortaya koyacağımız projelerimizde 15 üniversite 11 farklı il olarak faaliyetlerimizi devam ettiriyoruz. Ben de dönem başkanı olarak bu görevi layıkıyla yapmaya çalışıyorum ama benim yaklaşımım şudur. Bütün üniversite rektörlerimiz aslında bu dönem başkanıdır. Ben öyle bakıyorum ve bir birlikte gençlere dokunmak istiyoruz Gençlerin gönlüne hitap etmek istiyoruz ve onların bundan sonraki yaşantılarında son derece önemli olan kariyerlerinin planlanması için katkı sağlamak istiyoruz ve bunu 11 farklı ilde gerçekleştiriyoruz. Burada toplamda 20 bine yakın öğrenci katılımı söz konusu olmakta. Biz biliyoruz, öğrencilerimiz şu anda tatlı bir sınav stresi içerisindeler. Hem onların kariyerleri için katkı sağlamak, mesleki olarak kafalarındaki sorulara cevaplar bulmaya çalışıyoruz. O nedenle ben öğrencilerimizin bu stantları ziyaret etmesini ve orada o üniversitelerle ilgili bilgi sahibi olmaları, kafasındaki mesleklerle ilgili detay bilgi almalarını canı gönülden arz ediyorum. Çünkü biz her zaman şunu söylüyoruz. Gençlerimiz bizim geleceğimizdir. Onların sağlıklı ve disiplinli ve daha da önemlisi tam yeteneğine uygun bir kariyer planlaması içerisine yetişmesi de ülkemizin bir değeri bir katkısı olarak ortaya çıkmaktadır. Ben bu toplantının oluşmasında gerçekten önemli çok ciddi katkıları olan Niğde Ömer Halisdemir Üniversitemizin rektörü sayın hocamız Hasan Uslu'ya çok teşekkür etmek istiyorum. Çünkü süreçlerde hakikaten hep kolaylaştıran, hep katkı sağlayan bir hizmet sunmuştur. Tabii Niğde ilimizin protokolüne de ben huzurlarınızda çok teşekkür etmek istiyorum. Bu sonuçlar bence birliktelikten çıkan sonuçlardır. Bunu da çok net görebiliyoruz zaten” Dedi.
Ömer Halisdemir Meydanı Niğde Belediyesi önünde gerçekleştirilen fuarda NÖHÜ standıyla birlikte Abdullah Gül Üniversitesi, Amasya Üniversitesi, Erciyes Üniversitesi, Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi, Fırat Üniversitesi, İnönü Üniversitesi, Kayseri Üniversitesi, Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi, Malatya Turgut Özal Üniversitesi, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi, Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi, Sivas Cumhuriyet Üniversitesi, Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi, Yozgat Bozok Üniversitesi ve Ardahan Üniversitesi tanıtım stantları yer alıyor.
(Dahi GEDİK)

D S C 0458

D S C 0452

D S C 0447

D S C 0449


D S C 0470

D S C 0459

D S C 0439