Niğde İl Genel Meclisi Mart ayı olağan toplantısı ikinci birleşimini gerçekleştirerek gündem maddeleri görüşüldü. Birleşimde MHP İl Genel Meclis Üyesi Cem Görgün’ün gündem dışı söz alarak Bor Asım Eren ilköğretim okulu ile ilgili talebi de konuşuldu.
Niğde İl Özel İdaresi İl Genel Meclisi Toplantı salonunda Meclis Başkanı Nusret Teksin’in başkanlığında yapılan toplantı, 5 Mart Pazartesi günü saat 10.30’da, il genel meclisi üyeleri yoklaması yapılarak birleşime açıldı.

Görgün ’Den Bor Asım Eren Ilköğretim Okulu Talebi 1

Bir önceki birleşime ait tutanak özetinin okunup, oylanmasının ardından, sırasıyla; Mülkiyeti İl özel idaresine ait Niğde Merkez Sıralı Mahallesi 202 Ada 35 nolu (795.44 metrekare) Parselde kayıtlı Kargir Turistik Otel vasıflı taşınmaz üzerindeki Alışveriş Merkezi Binasının 2’Nolu Bağımsız Bölümü olan toplam 2.292,00 metrekare kapalı alana sahip (Zemin Kat 412.00 metrekare + 1.Kat 557,00 metrekare + 2. Kat 678,00 metrekare + 3. Kat 645,00 metrekare) iş yerinin yeniden kiralama ihalesine çıkılıp, çıkılmayacağı ihaleye çıkarılması halinde kaç yıl süreyle kiraya verileceği konusu ile ilgili Plan ve Bütçe Komisyonu, Çeşitli İşler Komisyonu Raporu.Mülkiyeti Il özel idaresine ait İlimiz Merkez Sıralı Mahallesi 202 Ada 35 nolu (795.44 metrekare ) Parselde kayıtlı Kargir Turistik Otel vasıflı taşınmaz üzerindeki Alışveriş Merkezi Binasının 3 Nolu Bağımsız Bölümü olan toplam 480,00 metrekare kapalı alana sahip (Bodrum Kat 284,00 metrekare + Zemin Kat 196,00 metrekare) iş yerinin yeniden kiralama ihalesine çıkılıp, çıkılmayacağı, ihaleye çıkarılması halinde kaç yıl süreyle kiraya verileceği konusu ile ilgili Plan ve Bütçe Komisyonu, Eğitim Kültür ve Sosyal Hizmetler Komisyonu Raporu ’nu içeren maddeler görüşüldü, oylamaya sunularak karara bağlandı. Toplantı bir sonraki birleşim gün ve saatinin belirlenmesi ile tamamlandı.

Görgün ’Den Bor Asım Eren Ilköğretim Okulu Talebi Cem Görgün

GÖRGÜN GÜNDEM DIŞI SÖZ ALDI
Birleşimde gündem dışı söz isteyen Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İl Genel Meclis Üyesi Cem Görgün, 6 Şubat Kahramanmaraş depreminde ağır hasar alarak yapılan kontrollerde yıkımına karar verilen Bor Asım Eren ilköğretim okulunun süratle yıkılarak, yenisinin yapılmasını içeren sözlü talepte bulundu.
GÖRGÜN’ÜN TALEBİNE İL GENEL SEKRETER NEBOL’DEN YANIT
İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ali Nebol, yıkımla ilgili kendilerine bir talep gelmediğini, hasar tespit çalışmalarını AFAD ve Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Müdürlüğü yapıyor. Yıkım işlerini ihale ile AFAD ve Çevre şehircilik yapması gerekiyordu. Şuana kadar kendilerini bir yıkım yazısının gelmediğini söyledi.
(Dahi GEDİK)

Türkiye'nin Gücü Gençliği’ tırmanışı gerçekleştirildi Türkiye'nin Gücü Gençliği’ tırmanışı gerçekleştirildi