Afet Farkındalık Eğitimi ve Destek programı düzenlendi Afet Farkındalık Eğitimi ve Destek programı düzenlendi

Niğde İl Özel İdare tarafından temin edilen arama kurtarma ekipmanları, İl Jandarma Komutanlığında gerçekleştirilen programla teslim edildi.
Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan programdaki konuşmasında afet sonrasında erken müdahalenin önemini vurgulayan Niğde Valisi Cahit Çelik; ‘’Bugün burada gözbebeğimiz olan Jandarma Teşkilatımızın tarafından arama kurtarma faaliyetlerinde kullanılmak üzere İl Özel İdaremizce yaklaşık 800 bin liraya temin edilen, arama-kurtarma malzemelerinin teslimi için bir araya gelmiş bulunuyoruz dedi. Sözlerimin hemen başında ümit ediyor ve diyorum ki alınan bu malzemeler tatbikat dışında kullanılmasın. Rabbim ülkemizi ve aziz milletimizi her türlü afetlerden korusun. Hepimizin malumu olduğu üzere ülkemiz aktif fay kuşaklarının üzerinde ve her an deprem riski ile karşı karşıya olan bir coğrafyada yer alıyor. En son 6 Şubat 2023 tarihinde yaşadığımız Kahramanmaraş merkezli depremler, bu gerçeği bir kez daha gözler önüne sermiştir. Bu vesile ile depremlerde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza bir kez daha Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı ve halen tedavi altında bulunan yaralılarımıza da acil şifalar diliyorum. Depremin yanı sıra; orman yangınları, sel, heyelan, gibi birçok doğal afeti tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de yaşıyoruz. Bunun yanı sıra hemen hemen her gün onlarca trafik kazası da meydana geliyor. Gerek doğal afetlerde gerekse trafik kazalarında erken ve etkin müdahale hayat kurtarıyor. Devletimiz; AFAD, UMKE, 112, Jandarma ve Emniyet ile yaşanan doğal afetlere ve kazalara hızlı ve etkin bir şekilde müdahale etmek suretiyle olası can kayıplarının önüne geçiyor.
Bu etkin müdahalede kullanılmak üzere yaşanması muhtemel doğal afetlere ve kazalara karşı elimizi bir kat daha güçlendirecek arama-kurtarma malzemelerini İl Jandarma Komutanlığımızın envanterine kaydediyoruz. Geçtiğimiz günlerde de malumlarınız olduğu üzere AFAD, UMKE ve 112 ekiplerimiz Gebere Barajı’nda üç gün süreyle kamp yaparak, arama kurtarma tatbikatı icra ettiler. Ben de bizzat kampı ziyaret ederek, tatbikatı yerinde inceledim. Ekiplerimizin her türlü olumsuzluğa karşı daima hazır olduklarını memnuniyetle müşahede ettim. İnsan kaynağı olarak güçlü olan ekiplerimiz, alınan bu malzemelerle bir kat daha donanımlı hale gelmiş olacaktır. Sözlerimin son verirken Rabbim ’den ülkemizi ve aziz milletimizi her türlü doğal afetlerden, kazalardan, musibetlerden korumasını niyaz ediyor, hepinizi sevgiyle selamlıyorum. “dedi.
İl Jandarma Komutanlığına teslim edilen Arama Kurtarma Ekipmanlarının incelenmesinin ardından Jandarma Komutanlığında program sona erdi.
Programa Niğde Valisi Cahit Çelik, İl Emniyet Müdürü Adnan Özdemir, İl Jandarma Komutanı J. Alb. Gürol Okyar ve Kurum Müdürleri katıldı.
(Dahi GEDİK)