Niğde Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri, İsrail'in Gazze kentindeki katliamlarına dikkat çekmek amacıyla resim sergisi düzenledi.
Niğde Güzel Sanatlar Lisesi tarafından düzenlenen sergide, Gazzeli çocuklara yönelik yapılan zulmün anlatıldığı 46 resim yer aldı.
MÜDÜR TAŞPINAR: KÂĞIDA VE TUVALE DÖKEREK BUĞZ ETME GAYRETİ İÇERİSİNDEYİZ
Şadırvan Park'ta açılan sergi ile ilgili bilgi veren Niğde Güzel Sanatlar Lisesi Müdürü Abdullah Taşpınar, “Yaklaşık 6 aydır devam eden dünyanın gözü önündeki insanlık zulmüne karşı dünyanın bir tarafından tepkiler çığ gibi büyüyor. Bunun daha zinde tutulması, gündemde kalması maksadıyla biz de Niğde Güzel Sanatlar Lisesi olarak görsel sanatlar bölümü öğrencilerimiz özellikle Gazze'de çocuk, çocuk temasına ön plana çıkaran eserler hazırladı. Buradaki amacımız da şu; Biliyorsunuz yaklaşık 33 bin şehidimiz var bölgede. Bunların yaklaşık 12 bin beş yüz tanesi çocuk. Dolayısıyla bu suçsuz günahsız çocukların vefat etmesiyle alakalı öğrencilerimizde de bir duyarlılık geliştirdi. Bununla alakalı yaklaşık 33 tane yağlı boya ve 13 tane de kara kalem çalışmayla Gazze'deki çocuk temasını işleyerek burada sizlerin aracılığıyla Niğde'ye, Türkiye'ye, hatta tüm dünyaya seslenmek istedik. Gazze meselesi çok önemli. Bizim ilk mescidimiz Mescidi Aksa'nın da içinde bulunduğu bir bölgeye karşısında bir Müslüman ülke olarak biz de üzerimize düşeni yapmak gayret içerisinde olduk. Tabii bir durum karşısında en düşük gayret belki buğz etmek. Biz de bunu kağıda ve tuvale dökerek buğz etme gayreti içerisindeyiz. Niyetimizi, kimin yanında olduğumuzu bildirmek derdindeyiz. Bu şuurdan dolayı ben öğrencilerimi kutluyorum. Öğretmen arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Bu zulmün de bir an önce sona ermesini temenni ediyorum’’ dedi.
(Dahi GEDİK)

4. Niğ-Bor Kültür Sanat Festivali başladı 4. Niğ-Bor Kültür Sanat Festivali başladı

D S C 0236

D S C 0239

D S C 0231