Zeybek görevini Hilal Ünal’a devretti Zeybek görevini Hilal Ünal’a devretti

Niğde Belediyesi’nin ‘Sıfır Atık Projesi’ kapsamında başlattığı çağrıya, toplumun tüm kesimlerinden destek geliyor. Fertek Özel Eğitim Meslek Okulu öğrencileri de bu kapsamda, topladıkları atık pilleri Niğde Belediyesi’ne teslim etti.
ÖĞRENCİLERE NİĞDE BELEDİYESİ’NDEN ÇEVRE DOSTU ÖDÜLÜ
Topladıkları 7 kilo ağırlığındaki atık pillerin doğayı kirletmeden geri dönüşüm zincirine dahil edilmesi amacıyla Niğde Belediye’sine getiren öğrencilere, öğretmenleri Mehmet Akyüz ve Volga Bozdağ da eşlik etti.
Atık pilleri teslim alan Niğde Belediye Başkan Yardımcısı Melih Ayhan, Fertek Özel Eğitim Meslek Okulu heyetine, Niğde Belediyesi’nin “Çevre Dostu” ödülünü takdim etti.
ATIK PİLLERİ ÇEVREYE VE ÇÖPE ATMAYIN
Atık pillerin içindeki kimyasal maddelerin çöp depolama alanlarında yeraltı sularına ve toprağa karışarak kirlilik yarattığını dikkat çeken öğrenciler, bu nedenle pilleri çevreye ve çöpe atmayıp, atık pil toplama kutularına ya da belediyeye teslim etmeleri gerektiğini belirttiler.
DAHA YAŞANABİLİR BİN DÜNYA İÇİN
Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir de yaptığı açıklamada, duyarlılıklarından dolayı Fertek Özel Eğitim Meslek Okulu’nun yönetici, öğretmen ve öğrencilerine teşekkür etti.
Öğrencilerin örnek bir davranış sergilediğini ifade eden Başkan Özdemir, “Niğde Belediyesi olarak biz de en büyük yatırımlarımızı çevreye yapıyoruz. Gelecek nesillere daha yaşanabilir bir dünya bırakmak için, bu konuyla ilgili farkındalık çalışmalarına da öncülük ediyoruz” şeklinde konuştu.
22 NOKTAYA MOBİL ATIK GERİ GETİRME MERKEZİ
Niğde Belediyesi bünyesinde kurdukları İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü tarafından kentin 22 ayrı noktasına Mobil Atık Getirme Merkezleri yerleştirdiklerini de anımsatan Başkan Özdemir, “Bu merkezlerimizde toplanan kâğıt, metal, cam, plastik, elektrik ve elektronik atıkların yanı sıra bitkisel yağ ve atık piller, Niğde Belediyemizin Geri Dönüşüm Merkezine götürülerek, geri dönüşüme kazandırılıyor” diye konuştu.
(Yüksel ERDOĞANÖZ)

Whatsapp Image 2024 05 07 At 14.45.37 (1)

Whatsapp Image 2024 05 07 At 14.45.36