17 Yaşındaki yetenekli genç Şef Belinay Şenol, 4. Niğde Gastronomi Festivali etkinliklerinde uzun yıllardır mutfak ve aşçılık ile uğraşan büyüklerini kıskandıracak bir performans sergileyerek elmalı tatlılar kategorisinde gerçekleştirilen yarışmada birinci seçildi.
Gazetemiz Niğde Haber’e özel açıklamalarda bulunan Belinay Şenol, dünya mutfağını keşfetmek ve yeni lezzetler geliştirmek istediğini de ifade ederek gelecekte yapacağı yemekler ve geliştirdiği teknikler ile adından söz ettirecek şefler arasında yer almayı hedefliyor.
Niğde’nin Aktaş Kasabasından çıkan yetenekli genç lise öğrencisi Belinay Şenol, mutfak tutkusuyla sadece memleketi Niğde’de Gastronomi Festivali'nde değil, staj ve ziyaret sürecinde yaşadığı deneyimler ve uluslararası alanda da adından söz ettirmeye başladı.
Hüdavent Hatun Meslek ve Teknik Anadolu Lisesi Aşçılık Bölümü 3. sınıf öğrencisi olan Şenol, küçüklüğünden beri içinde taşıdığı yemek sevgisini kariyere dönüştürme yolunda büyük adımlar atma yolunda devam ediyor.
ŞEFLERİ EVİNDE MİSAFİR ETTİ
Şefler ise yarışmadan sonraki gün Belinay’ı Aktaş’taki evinde ziyaret ederek, muhacir böreği ile kapama diye adlandırılan yerel yemeklerin bulunduğu sofraya misafir oldular. Yine yöresel yemeklerden oluşan yer sofrasında yemekler ve kültürler üzerine sohbetler edilirken, aile bireyleri de bu özel anları birlikte yaşadılar.
YURT DIŞINDA STAJLA BAŞLAYAN BİR YOLCULUK
Kendisinin yurtdışı staj sürecinde başlayan bir hikayesinin olduğunu dile getiren Belinay Şenol, öğretmenlerinin gözlem ve desteği sayesinde lise ikinci sınıfta Prag’da bir aylık staj imkânı yakaladı.
TATLISINA “ELMACI GÜZELİ” İSMİNİ VERDİ
Staj sırasında büyük otellerin mutfaklarına da Staj sırasında Avusturya’nın Viyana şehrini de ziyaret etme fırsatı bulan genç şef, orada karşılaştığı yemeklerden esinlenerek kendi yorumunu kattığı ve ismini verdiği “Elmacı Güzeli” tatlısını geliştirerek Niğde Gastronomi Festivaline yarışmacı olarak katıldı ve Niğde Gastronomi Festivali’nde kendi yorumuyla geliştirdiği "Elmacı Güzeli" tatlısıyla birincilik kazandı. Niğde'nin en önemli tarım ürünü olan elmayı kullanarak geliştirdiği “Elmacı Güzeli” tatlısı, Niğde Gastronomi Festivali’nde ayrıca büyük beğeni topladı.
Bu başarısıyla ünlü şeflerin ilgisini çekmeyi başararak kendisine verilen destek sözleriyle moral buldu. “Yöresel lezzetlerle dünya mutfağından esinlenmek ve bu sentezleri sunmak benim için çok heyecan verici” diyen Belinay, farklı mutfakları keşfetme yolculuğuna devam etmek istiyor.
TATLIDA NELER VAR
Ayrıca tatlı, baklava hamuru, elma dolgusu, altında ve üstünde farklı soslar ve dondurma gibi daha birkaç ürünün de yer aldığı malzemelerden ortaya çıkan, sunumu ve çekli ile göz zevkine de hitap eden yeni bir tatlı.
MASTERCHEF HAYALİ VE BÜYÜK HEDEFLERİ VAR
Genç şefin en büyük hedeflerinden biri, 2025 yılında MasterChef Türkiye yarışmasına katılarak Türkiye’nin en genç yarışmacısı unvanını almak. Niğde Gastronomi Festivali’ni bir nevi MasterChef provası olarak gören Belinay, “Kendimi hazır hissedersem yarışmaya katılmayı planlıyorum ve iddialı bir yarışmacı olacağıma inanıyorum,” diyerek hedeflerine olan inancını dile getiriyor.
DÜNYA MUTFAĞINI KEŞFETMEK VE YENİ LEZZETLER GELİŞTİRMEK İSTİYOR
Sadece Türk mutfağıyla yetinmeyen Belinay, Hint ve Çin mutfaklarına da büyük ilgi duyuyor. Gelecekte hem yurt içi mutfaklarda hem de yurt dışında deneyimler kazanarak kendini daha fazla geliştirmeyi hedefliyor. Belinay’ın bir diğer hedefi ise Türk mutfağına yenilikçi dokunuşlar kazandırmak.
KÜÇÜK YAŞTA BÜYÜK HEDEFLERİ VAR
Mutfak ve yemek aşkını çocukluğundan beri taşıyan Belinay Şenol, kariyer basamaklarını sağlam adımlarla tırmanıyor. Yenilikçi yapısı ve uluslararası vizyonu sayesinde sadece Niğde'nin değil, Türkiye’nin gurur duyacağı bir şef olma yolunda hızla ilerliyor. Belinay Şenol’un bu başarı öyküsü, genç yaşta hayallerin peşinden gitmenin ne kadar kıymetli olduğunu bir kez daha gösteriyor.
(Murat ÜMRANLİOĞLU/ÖZEL HABER)

17 Yaşındaki Genç Aşçının Elmacı Güzeli Tatlısı Birincilik Kazandı (4)

17 Yaşındaki Genç Aşçının Elmacı Güzeli Tatlısı Birincilik Kazandı (6)

17 Yaşındaki Genç Aşçının Elmacı Güzeli Tatlısı Birincilik Kazandı (5)

17 Yaşındaki Genç Aşçının Elmacı Güzeli Tatlısı Birincilik Kazandı (2)

17 Yaşındaki Genç Aşçının Elmacı Güzeli Tatlısı Birincilik Kazandı (1)
17 Yaşındaki Genç Aşçının Elmacı Güzeli Tatlısı Birincilik Kazandı (3)

TAFED GENÇLİK KOLLARI LEZZET ZİYAFETİ YAŞATTI TAFED GENÇLİK KOLLARI LEZZET ZİYAFETİ YAŞATTI

17 Yaşındaki Genç Aşçının Elmacı Güzeli Tatlısı Birincilik Kazandı (2)

Editör: Niğde Haber