“Sosyal Medyadan Sosyal Meydana” “Sosyal Medyadan Sosyal Meydana”

A Milli Futbol Takımı, 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası çeyrek finalinde yarın Berlin'de Hollanda ile kozlarını paylaşacak. 
Almanya'da düzenlenen 2024 Avrupa Futbol Şampiyonasında çeyrek final maçında  A Milli Futbol Takımı yarın TSİ 22.00'de Hollanda ile karşılaşacak. Türkiye Hollanda maçının galibi, İngiltere İsviçre maçının galibi ile 10 Temmuz'da Dortmund'da yarı final maçını oynayacak.
MİLLİLER 3NCÜ KEZ ÇEYREK FİNALDE
A Milliler, Portekiz, Gürcistan ve Çekya ile birlikte yer aldığı F Grubu'nu 2 galibiyet ve 1 mağlubiyetle 6 puan toplayarak gruptan ikinci olarak bir üst tura çıkmayı başardı. Son 16 turunda Avusturya ile karşılaşan ayyıldızlı ekibimiz rakibini 2-1 mağlup ederek tarihinde 3’ncü kez çeyrek finale yükselme başarısı gösterdi.
HOLLANDA'’NIN ÇEYREK FİNAL YOLU
Şampiyonanın güçlü ekibi Hollanda ise Fransa, Avusturya ve Polonya ile mücadele ettiği D grubunda bir galibiyet, bir mağlubiyet ve bir beraberlik alarak topladığı 4 puanla 3'ncü olarak bir üst tura yükseldi. Son 16 turunda Romanya ile oynayan Hollanda, mücadeleyi 3-0 kazanarak Türkiye’nin rakibi oldu. 
15’NCİ RANDEVU
Türkiye ile Hollanda, bugüne kadar 10'u resmi, 4'ü de özel olmak üzere 14 kez rakip oldu. Söz konusu müsabakalarda milliler 4 kez kazanırken, Hollanda da 6 defa sahadan galip ayrıldı. 4 mücadele de beraberlikle sonuçlandı. Bu maçlarda ay-yıldızlılar rakip kaleye 14 gol atarken, kalemizde 21 gol gördük. İki ülke arasında son maç  7 Eylül 2021 tarihinde Amsterdam Arena'da oynandı ve karşılaşmayı A Millilerimiz  6-1'lik skorla kaybetti.
MİLLİLER 631’NCİ MAÇINA ÇIKIYOR 
A Milli Futbol Takımı, Hollanda karşılaşmasıyla tarihindeki 631’nci maçını oynayacak. Ay-yıldızlılar, geride kalan 345'i resmi, 285'i özel olmak üzere toplam 630 karşılaşmada 1'i hükmen 245 galibiyet elde etderken, 237 kez sahadan mağlubiyetle ayrıldı, 148 kez de beraberlik aldı. Türkiye, oynadığı karşılaşmalarda rakip kaleye 860 gol atarken, kalesinde 903 gol gördü. 
VİNCENZO MONTELLA 13’NCÜ MAÇINA ÇIKIYOR 
A Milli Futbol Takımımızın İtalyan Teknik Direktörü Vincenzo Montella, ay-yıldızlıların başında bugüne kadar 7'si resmi, 5'i özel olmak üzere 12 maça çıktı. Montella yönetimindeki milliler, geride kalan müsabakalarda 6 galibiyet, 4 mağlubiyet ve 2 beraberlik aldı.
ORKUN KÖKÇÜ İLE İSMAİL YÜKSEK CEZALI
A Milli Futbol Takımı'nda, Hollanda karşılaşması öncesinde 2 futbolcunun sarı kart cezası bulunuyor. Avusturya ile oynanan müsabakada sarı kart görerek cezalı duruma düşen Orkun Kökçü ile İsmail Yüksek, Hollanda karşısında oynayamayacak.
Avusturya karşılaşmasında attığı golden sonra 'Bozkurt' işareti yaptığı için UEFA Disiplin Kurulu'na sevk edilen Merih Demiral'ın durumu ise daha sonra belli olacak.
MAÇTA CLEMENT TURPİN DÜDÜK ÇALACAK
Türkiye Hollanda müsabakasını Fransa Futbol Federasyonu'ndan Clement Turpin yönetecek. Turpin'in yardımcılıklarını aynı ülkeden Nicolas Danos ve Benjamin Pages yapacak. Karşılaşmanın 4. hakemi Almanya Futbol Federasyonu'ndan Felix Zwayer olacak. Maçta Fransa Futbol Federasyonu'ndan Jerome Brisard ise VAR olarak görev alacak.
(İHA)

A Milliler Mac Sonu

A W240517 02

Editör: Niğde Haber