SİYASET

Adem: Mazot ve gübre desteğindeki yanlıştan vazgeçin

Abone Ol

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Tarım ve Orman Bakanlığından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Niğdeli siyasetçi Erhan Adem, tarım sektöründe en tartışmalı konuların başında, yüksek girdi maliyetleri altında ezilen çiftçilere verilen hatalı destek uygulamalarının geldiğini belirtti.
Adem, tarım sektörünün zaten kırılgan bir yapıya sahip olduğunu ve mazot ve gübre desteğinin sadece mal olarak (nakit yerine ürün şeklinde) ödenmesinin ciddi sorunlara yol açtığını ifade etti.
ERHAN ADEM ÇİFTÇİLERİN YAŞADIĞI SORUNLARA DEĞİNDİ
Genel Başkan Yardımcısı Adem "Tarım sektörü, ülkemizin en önemli sektörlerinden biridir ve çiftçilerimizin desteklenmesi büyük bir önem taşımaktadır. Ancak, son zamanlarda mazot ve gübre desteği konusunda yaşanan sorunlar çiftçilerimizin mağduriyetine yol açmaktadır. Çiftçiler, tarımsal üretimlerini sürdürebilmek için mazot ve gübre gibi temel girdilere ihtiyaç duyarlar. Ancak, bu desteklerin çiftçilere mal olarak verilmesi, yani sadece gübre ve mazot alımıyla sınırlı olması, çiftçilerin büyük bir mağduriyet yaşamasına neden olmaktadır. Bu parayı çekemeyen çiftçiler, başka ihtiyaçlarını karşılamak için kullanamıyorlar. Sadece Ziraat Bankası'nın anlaşmalı olduğu akaryakıt istasyonlarında, gübre satan bayilerden mal olarak gübre ve mazot alabiliyorlar’’ dedi.
KİMİ ÇİFTÇİ İSE ÖDENEN DESTEĞİ KULLANAMADIĞINI BELİRTMEKTEDİR
CHP Tarım ve Orman Bakanlığından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Adem ayrıca üreticilerin bakanlık, il ve ilçe müdürlükleri, akaryakıt istasyonları-bayiler ve Ziraat Bankası şubeleri arasında sürekli mekik dokuduğunu ifade ederek; “ Kimi çiftçi desteklerin ödenmediğini iddia ederken, kimi çiftçi ise ödenen desteği kullanamadığını belirtmektedir. Bu durum, tam bir karmaşaya ve güven eksikliğine neden olmaktadır. Çiftçi, Makine, yedek parça, ilaç, traktörün aküsü, yağı, lastiği gibi diğer ihtiyaçlarını neden bu destekle karşılayamazlar? Anlamakta güçlük çekiyorum. Bu yanlıştan vazgeçilmeli. Destekler, çiftçilerimize nakit olarak verilmelidir. Bu, tarım sektörünün kalkınması ve çiftçilerimizin biraz olsun rahatlaması için elzemdir” İfadeleriyle açıklamasını tamamladı.
(Dahi GEDİK)

{ "vars" : { "gtag_id": "G-815M9GDBNG", "config" : { "G-815M9GDBNG": { "groups": "default" } } } }