KÜLTÜR - SANAT- TURİZM

“ALADAĞLAR SKY TRAIL 2024” BU YARIŞ HAFIZALARA KAZINACAK (VİDEO)

Loading...

Abone Ol

Niğde Valisi Cahit Çelik’in de bizzat yarışmacı olarak katıldığı, T.C. Niğde Valiliği, Niğde Belediyesi ve Ahiler Kalkınma Ajansı destekleriyle, ORDOS ve DAZSPOR organizasyonuyla, ASPEROX tedarik partnerliği ve Yayla beslenme partnerliğiyle 8’inci kez düzenlenecek olan bu muhteşem organizasyona Bu ülkeler arasında ise İran, Çekya, İngiltere ve Fransa başta olmak üzere 6 farklı ülkeden yerli ve yabancı 156 sporcu katıldı.
T.C. Niğde Valiliği, Niğde Belediyesi ve Ahiler Kalkınma Ajansı destekleriyle, ORDOS ve DAZSPOR organizasyonuyla, ASPEROX tedarik partnerliği ve YAYLA beslenme partnerliğiyle 8’inci kez düzenlenecek olan ALADAĞLAR SKY TRAIL yarışı 10 Ağustos 2024’te Ulusal ve uluslararası koşucularla buluştu.
10 Ağustos 2024 Cumartesi sabahı saat 04:00’te başlayan muhteşem organizasyon 156 koşucu ile start alırken, yarış başarılı bir şekilde sonuçlandı.
2 AYRI PARKURUN KAZANAN YARIŞMACILARI BELLİ OLDU
29 kilometrelik Karasay parkurunu erkeklerde 4:22:58’lik derece ile Doğukan Azizler birinci bitirirken, kadınlarda ise Eugenie Rooke 4:57:49’luk derecesi ile birinci olarak tamamladı. 53 KM’lik Alaca parkurunu erkeklerde 9:40:00’lık derece ile Kemal Kukul birinci bitirirken, kadınlarda ise Fatma Taş 10:52:02’lik derecesi ile birinci olarak tamamladı.
6 FARKLI ÜLKEDEN 156 SPORCU
Türkiye'nin en zorlu yarışlarından biri olarak kabul edilen Aladağlar Sky Trail, 34km lik Karasay ve 51km lik Alaca parkurlarında 6 ülkeden koşucuları ağırladı. Bu ülkeler arasında ise İran, Çekya, İngiltere ve Fransa gibi ülkeler yer aldı.
34 KİLOMETRELİK VE 51 KİLOMETRELİK 2 AYRI PARKUR
10 Ağustos 2024 Cumartesi sabahı saat 04:00’te başlayan bu eşsiz yarış, Aladağlar’ın muhteşem güzelliğini tüm dünyaya tanıtma fırsatını sunarken, bölgenin potansiyelini bir kez daha gözler önüne serdi. Türkiye'nin en zorlu yarışlarından biri olarak kabul edilen Aladağlar Sky Trail, 34’km lik Karasay ve 51 km’lik Alaca parkurlarıyla katılımcılara eşsiz bir deneyim sundu.
NİĞDE VALİSİ ÇELİK YARIŞMACI OLARAK KATILDI
Yakın zamanda hayatını kaybeden DAZSPOR'un kurucusu Victoria Vera Blyth’a ve Gülay Ünal Cihan, Onur Çam ve İsmet İnan’a adanacak olan yarışa Niğde Valisi Cahit Çelik bizzat yarışmacı olarak katıldı.
VALİ ÇELİK: İÇ ANADOLU'NUN PARLAYAN ŞEHRİ NİĞDE'MİZ İÇİN BİRLİKTE ÇALIŞMAYA DEVAM EDECEĞİZ
Yarışmanın ardından açıklama yapan Vali Çelik; “Yarın (Pazar) saat 11'00 de ödül töreni gerçekleştirilecek olan 8. Aladağlar Sky Trail Yarışı ulusal ve uluslararası sporcuların katılımıyla bu sabah erken saatlerde başladı. Niğde'mizin eşsiz doğası ve marka değeri olan Aladağlar'ı dünya ile buluşturmayı amaçlayan bu etkinlikte, kısa parkur Karasay'da 93 sporcu 29 km ve Uzun Parkur Alaca'da 63 sporcu 53 km mücadele verdi. Aladağlar'ın tanıtımında önemli bir role sahip olduğuna inandığım bu değerli organizasyonda desteklerinden ötürü; Niğde Belediyesine, Ahiler Kalkınma Ajansı'na, AFAD, UMKE ve JAK Ekiplerine ayrıca sponsor firmalarımız Asperox, Yayla ve Tekir'e, kıymetli emeklerinden ötürü ORDOS ve DAZSPOR'a teşekkür ediyorum. İç Anadolu'nun parlayan şehri Niğde'miz için birlikte çalışmaya devam edeceğiz” dedi.
ÖN HAZIRLIKLAR TAMAMLANMIŞTI
Aladağlar Sky Trail koşu rotalarının işaretlenmesi, haberleşme planlamasının yapılması ve arama kurtarma hazırlıklarına 30 Haziran 2024 tarihinden itibaren başlandı. Hazırlık çalışmaları kapsamında, yarışlarda görev alacak 70ten fazla ORDOS ve ODTÜ Dağcılık ve Kış Sporları Kolu sporcuları, her iki rotayı kapsayacak şekilde işaretleme, iletişim ve kurtarma planı hazırlıklarını tamamladılar. Bu çalışmalarda rota üzerinde toplam bin 500 üzerinde taş işaret babası yapıldı; 3000 metre yüksekliğindeki iki zirveye (Karasay 3550m ve Alaca 3588m) dörder kez tırmanılmış oldu; yarış organizasyonu sırasında oluşabilecek herhangi bir acil duruma yönelik arama kurtarma tatbikat çalışması gerçekleştirildi.
ALADAĞLARIN GÖRKEMLİ DOĞASI DÜNYAYA BİR KEZ DAHA TANITILDI
Niğde’nin uluslararası turizm potansiyelini vurgulayan bu özel yarış, Aladağlar’ın olağanüstü güzelliklerini dünya genelinde tanıtarak, bölgenin turistik cazibesini artırmayı hedeflemektedir. Yarış, Aladağlar’ın görkemli doğasını ve doğal güzelliklerini uluslararası platformda ön plana çıkarma fırsatını sunarak, bölgenin tanıtımına katkıda bulundu.
(Dahi GEDİK)
(Fotoğraf: Niğde Valiliği)


{ "vars" : { "gtag_id": "G-815M9GDBNG", "config" : { "G-815M9GDBNG": { "groups": "default" } } } }