A Milli Futbol Takımı, Cardiff'e gitti A Milli Futbol Takımı, Cardiff'e gitti

Niğde’de bu yıl sekizincisi gerçekleştirilecek olan Sky Trail 2024 etkinliği ile ilgili Niğde Valiliği toplantı salonunda Vali Cahit Çelik’in başkanlığında tanıtım ve basın toplantısı yapıldı.
Toplantıya Niğde Valisi Dr. Cahit Çelik, Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir, ORDOS Yarış Direktörü Meltem Çolak ve DAZSPOR Temsilcisi Ali Atav katıldı.
Bu yılda heyecanla beklenen ve organizasyonu ile dünyanın gündeminde yer tutan Türkiye'nin en zorlu yarışlarından biri olarak kabul edilen Aladağlar Sky Trail 2024 başlıyor. Niğde Valisi Cahit Çelik aynı Yarı Maraton Yarışlarında olduğu gibi Aladağlar Sky Trail yarışında da yarışmacı olarak yer alacak. 
Niğde’nin uluslararası turizm potansiyelini vurgulayan bu özel yarış, Aladağlar’ın olağanüstü güzelliklerini dünya genelinde tanıtarak, bölgenin turistik cazibesini artırmayı hedefliyor. Yarış, Aladağlar’ın görkemli doğasını ve doğal güzelliklerini uluslararası platformda ön plana çıkarma fırsatını sunarak, bölgenin tanıtımına katkıda bulunacak. Yerli ve yabancı birçok profesyonel koşucu yaklaşık 3 bin 500 metre üzerinde irtifaya uzanan parkurlarda birbirleriyle kıyasıya yarışacaklar.
“Aladağlar’da Gökyüzüne Dokunmaya Hazır Mısınız?” sloganıyla bu yıl yine önceki yıllarda olduğu gibi yüksek enerjili bir organizasyon olan Aladağlar Sky Trail 10 ağustosta 8. Kez gerçekleştirilecek.
NİĞDE VALİLİĞİNDE TOPLANTI VE TANITIM GERÇEKLEŞTİ
T.C. Niğde Valiliği, Niğde Belediyesi ve Ahiler Kalkınma Ajansı destekleriyle, ORDOS ve DAZSPOR organizasyonuyla, ASPEROX tedarik partnerliği ve YAYLA beslenme partnerliğiyle 10 Ağustos 2024’te Ulusal ve uluslararası koşucuları buluşturacak olan Aladağlar Sky Trail’ın tanıtımı Niğde Valiliği’nde gerçekleşen toplantı da bir kez daha gerçekleştirildi.
O İSİMLERE ADANACAK
10 Ağustos 2024 Cumartesi sabahı saat 04:00’te başlayacak olan bu eşsiz yarış, Niğde’nin işsiz doğası ile bezenmiş Aladağlar’ın muazzam güzelliğini tüm dünyaya tanıtma fırsatını sunacak. Yarış ayrıca yakın zamanda hayatını kaybeden DAZSPOR'un kurucusu Victoria Vera Blyth’a, Gülay Ünal Cihan, Onur Çam ve İsmet İnan’a adanacak.
UZUN VE KISA OLMAK ÜZERE 2 PARKUR
Türkiye'nin en zorlu yarışlarından biri olarak kabul edilen Aladağlar Sky Trail, 29+km lik Karasay Kısa Parkuru ve 53+km lik Alaca Uzun Parkurlarıyla katılımcılara eşsiz bir deneyim sunacak. Zorlu arazi koşulları ve güvenlik nedenleriyle maksimum 300 koşucu ile sınırlandırılan yarışta katılımcılardan koşu geçmişlerinde belirli kriterleri karşılamaları beklenmektedir.
VALİ CAHİT VE BAŞKAN ÖZDEMİR YARIŞMACI OLARAK KATILACAK
Niğde Valisi Cahit Çelik’in ve Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir’in de bizzat yarışmacı olarak katılacağı Aladağlar Sky Trail yarışında, yerli ve yabancı birçok profesyonel koşucu yaklaşık 3 bin 500 metre üzerinde irtifaya uzanan parkurlarda birbirleriyle kıyasıya yarışacaklar.
SPORCULARIN GÜVENLİĞİ EMİN ELLERDE
2 bin 600m ve 4.300m toplam yükseklik kazanımına erişecek olan koşucuların güvenliği ise 2006 yılında Türkiye’nin Everest'e tırmanan ilk Türk takımı olan Orta Doğu Arama-Kurtarma, Dağcılık ve Doğa Sporları Derneği (ORDOS) tarafından sağlanacak.
30 HAZİRAN TARİHİNDEN BU YANA ÖNEMLİ YOL KATEDİLDİ
Aladağlar Sky Trail koşu rotalarının işaretlenmesi, haberleşme planlamasının yapılması ve arama kurtarma hazırlıklarına 30 Haziran 2024 tarihinden itibaren başlandı. Hazırlık çalışmaları kapsamında, yarışlarda görev alacak 70’ten fazla ORDOS ve ODTÜ Dağcılık ve Kış Sporları Kolu sporcuları, her iki rotayı kapsayacak şekilde işaretleme, iletişim ve kurtarma planı hazırlıklarını tamamladılar.
Bu çalışmalarda rota üzerinde toplam bin 500 üzerinde taş işaret babası yapıldı; 3000 metre yüksekliğindeki iki zirveye (Karasay 3 bin 550 metre ve Alaca 3 bin 588 metre) dörder kez tırmanılmış oldu; yarış organizasyonu sırasında oluşabilecek herhangi bir acil duruma yönelik arama kurtarma tatbikat çalışması gerçekleştirildi.
BAŞLANGIÇ MERKEZİ
Yarış başlangıç noktası Türkiye Dağcılık Federasyonu’na bağlı olan Çamardı Demirkazık bölgesindeki Mümtaz Çankaya Dağ Evi olacak.  10 Ağustos 2024 Cumartesi sabaha karşı 04.00 saatlerinde başlayacak olan yarış için www.dazspor.com internet adresinden ve ORDOS Yarış Direktörü Meltem Çolak’a 0 532 262 41 77 nolu telefondan ve Ali Atav’a ait 0 536 590 67 83 nolu telefondan bilgi alabilecekler.
(Dahi GEDİK)

D S C 0740

D S C 0757

D S C 0754

D S C 0760

 

Editör: Niğde Haber