TÜRKSAT 6A'NIN YÖRÜNGE YOLCULUĞU SÜRÜYOR TÜRKSAT 6A'NIN YÖRÜNGE YOLCULUĞU SÜRÜYOR

Son dönemde ülkemizde artış gösteren hava sıcaklıları cep telefonları ive tabletler çin de tehlikeli olabiliyor.  12 yıldır Niğde’de iletişim sektöründe hizmet veren Gizem İletişim işletme sahibi Tarkan Karanfil, aşırı sıcaklarla birlikte cep telefonu ve tablet kullanıcılarına açıklamalarda bulunarak neler yapılması gerektiğini anlattı.
ISINMAYA KARŞI BATARYALARA DİKKAT EDELİM
Hem işletme sahibi hem de cep telefonu tamiratı yapan Karanfil; ‘’Havaların ısınmasıyla beraber Telefonlardaki belli amperde batarya seviyelerde yükseliş yaşanıyor. Aşırı şarj sıcak havanın etkisiyle belli bir derecenin yükseğe çıkmasıyla bataryanın patlama riski oluşur. O yüzden bazı tedbirler almamız gerekiyor. Öncelikle araç sahipleri torpidoya telefonumuzu bırakmamamız gerekiyor. Telefon şarjda iken sık sık kontrol ederek, aşırı ısınma yaşanıyorsa telefonun şarjdan çekilerek, aktif dinlendirme yapılması gerekiyor. Sürekli kullanım sağlanmaması gerekiyor. Çünkü cebimizde taşıdığımız bataryalı bir telefon. Herhangi bir patlamada zedelenme ve yaralanmalara neden olabilir. Bunun kontrolünü sağlamak da tabi ki bizim elimizde. Telefonlarımızın arka kapak kısmında ısı artışını hissettiysek, telefonu en az 15 -20 kenara koyarak, gölgede dinlendirmek gerekiyor” dedi.
TABLETLE GÜNEŞ ALTINDA OYUN OYNAMAKTAN KESİNLİKLE KAÇINMAK GEREKİR
Tatil dönemine girilmesi ile çocukların çok sık kullandığı tabletlerle ilgili de bilgi vererek uyarılarda bulunan işletme sahibi Tarkan Karanfil; ‘’Özellikle çocuklarımız tabletleri daha çok oyun oynamak suretiyle aktif olarak kullanıyor. Eğer tabletiniz 4, 6 ya da 8 rem ise bütün remlerini kullanmak zorunda kalır ve bir süre sonra ısınmaya başlar. Bu da kullanıcıyı sıkıntıya sokabilir. 8 rem bir tablet kullanıcısı oyun oynarsa 8 remi aktif etmek zorunda kalır. Tablet kendini o moda geçirerek ısınır.  Bu durun aşırı sıcak seyreden havalar sebebiyle bir patlama riski oluşabilir. O nedenle mümkün mertebe tabletleri güneşin altında bırakmamak ve tabletle güneş altında oyun oynamaktan kesinlikle kaçınmamız gerekir’’ diye konuştu.
(Dahi GEDİK/ÖZEL HABER)

D S C 0388
 

Editör: Niğde Haber