Niğde Belediyesi Kültür Merkezi’nde gerçekleşen konferansta Eğitim ve Yönetim Danışmanı Fikret Aslanyürek, iş hayatında başarının sırlarını ve insan gelişimindeki kritik öğeleri katılımcılarla paylaştı. Aslanyürek, özellikle usta-çırak ilişkisi, 10 bin saat kuralı ve nöropsikolojinin insan hayatına etkisi üzerine vurgu yaparken, Japonların Koi balığından aldığı ilhamla hayata uyum sağlamanın ve sürekli gelişmenin önemine değindi.
DİSİPLİN VE SÜREKLİLİK: BİN GÜN KEPAZE YAYI ÇEKMEK
Konuşmasında okçuluğa dair eski bir gelenek olan "kepaze yayı" örneğini ele alan Aslanyürek, bir ustalığın kazanılması için bin gün boyunca aynı eylemi tekrar etmenin önemini anlattı. "Her şeyin bir şeyi, bir şeyin her şeyi olun," diyerek uzmanlaşmanın ve uzun süreli odaklanmanın kariyerde kalıcı başarıyı getirdiğine dikkat çekti.
ASLANYÜREK, TÜRK EİNSTEİN PROF.DR. OKTAY SİNANOĞLU VE HAYAL GÜCÜNÜN GÜCÜNÜN ÖNEMİNE DİKKAT ÇEKTİ
Fikret Aslanyürek, dünyada "Türk Einstein" olarak bilinen Prof.Dr. Oktay Sinanoğlu’nun sürekli öğrenmeye olan ilgisine değindi. "Bilgiyi ezberlemek yerine anlamak, zihin haritalarıyla öğrenmek ve hayal gücünü diri tutmak, kişisel gelişimin anahtarıdır," diyen Aslanyürek, yaş ilerledikçe solan renkleri yeniden canlandırmak gerektiğini belirtti.
“ANLAYARAK VE HIZLI OKUMA OLDUKÇA ÖNEMLİDİR”
Modern dünyada hızlı okuma ve odaklanmanın başarı için vazgeçilmez olduğunu söyleyen Aslanyürek, her zaman hızlı okumanın mümkün olmasa da, anlamaya yönelik bir okuma alışkanlığının geliştirilmesinin gerektiğine vurgu yaptı. "Dikkatli ve derin okuma, sadece bilgiye ulaşmak değil, o bilgiyi içselleştirerek kullanmayı da sağlar," dedi.
AHİLER ŞEHRİ NİĞDE VE İŞ HAYATINA KATKILARI
Aslanyürek, kendisi için iş hayatının başlangıcını oluşturan Vestel’in, ona disiplini ve üretimin temel dinamiklerini öğrettiğini anlattı. Ayrıca, Niğde’nin Ahi kültürünün iş hayatında edindiği etik değerlerin temelini oluşturduğunu belirtti.
“PROF. TÜRKER KILIÇ VE AZİZ SANCAR'DAN İLHAM ALMAMIZ GEREKİR”
Konferansta, Türkiye’nin beyin cerrahisi alanında öncülerinden Prof. Dr.Türker Kılıç’ın ve 2015 Nobel Kimya Ödülü sahibi Aziz Sancar’ın başarı hikâyelerinden örnekler veren Aslanyürek, büyük başarıların küçük adımlarla ve uzun soluklu bir emekle geldiğini ifade etti.
KOİ BALIĞINDAN İLHAM ALDI
Son olarak Aslanyürek, Japonların Koi balığından aldığı ilhamla hayata uyum sağlamanın ve sürekli gelişmenin önemine değindi: "Koi balığı, bulunduğu ortama uyum sağlar ve sınırlara rağmen büyür. Başarı da, tıpkı koi gibi, sınır tanımayan bir gelişimle mümkündür."
Konferans, katılımcılara ilham verirken, başarıya giden yolun her an öğrenmek, sürekli gelişmek ve ustalığı sabırla kazanmak olduğunu bir kez daha hatırlattı.
(Dahi GEDİK)