Bostancı: Keneviri birçok sektör için stratejik ürün, daha katma değerli hale getirmeliyiz Bostancı: Keneviri birçok sektör için stratejik ürün, daha katma değerli hale getirmeliyiz

Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir, Ahilik Haftası münasebetiyle yazılı bir kutlama mesajı yayımladı.
Başkan Özdemir, mesajında ticareti şekillendirdiği gibi ticari ahlakı da düzenleyen Ahilik Kültürünün, gelecek nesillere aktarılması gerektiğini de belirtti.
Kökleri 8 asır öncesine dayanan ahilik kavramının, en önemli özellikleri arasında birlik, beraberlik ve dayanışma gibi unsurların yer aldığına işaret eden Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir, “Bu kültürün içerisinde aynı zamanda dürüst kazanç, sosyal adalet, ahlaki değeler gibi toplumları toplum yapan önemli özellikler de yer almaktadır” dedi.
Ahilik kültürünün sadece ticarette değil, sosyal, ekonomik ve kültürel alanda da dürüstlük ve ahlaki değerleri barındıran sağlam temelleri ile önemli bir yol gösterici unsur olduğuna vurgu yapan Başkan Özdemir, “Günümüzde Ahilik kültürünün anlaşılması ve günümüz şartlarına göre en iyi şekilde yaşanması önemlidir. Ancak, Ahilik kültürünün gelecek nesillere aktarılması da çok büyük öneme sahiptir. Niğde Belediyesi olarak, esnaf ve sanatkarların en iyi koşullarda faaliyetlerini sürdürebilmelerine olanak sağlamak için tüm imkanlarını seferber etmeye devam edeceğiz.” Dedi.
Yaklaşık 800 yıl önce Ahilik Teşkilatını kuran Ahi Evran’ı rahmet ve minnetle andıklarını ifade eden Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir, “Bu vesileyle böylesine önemli bir geleneğin günümüze kadar gelmesine öncülük eden ve bugün hayatta olmayan esnaf ve sanatkarlarımız ile ülkemizin ve ilimizin ekonomisine yön veren, Ahilik geleneğini yaşayıp gelecek nesillere de aktaracak olan tüm esnaf ve sanatkarlarımızın Ahilik Haftasını en içten dileklerimle kutluyorum” ifadelerine yer verdi.
(Niğde Belediyesi)

Editör: Niğde Haber