GÜNCEL

Başkan Özdemir “O iddialara” cevap verdi

Abone Ol

Niğde'de toplu köpek itlafı iddiası önce videoların sosyal medyada ve sonrasında haber kanallarında yer alması bir anda gündem olurken, konuyla ilgili Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir'den cevap gecikmedi.
BAŞKAN ÖZDEMİR: BU İDDİALAR GERÇEK DIŞI, ORASI RESMİ HAYVAN MEZARLIĞI
Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir videoların yayınlanması ile ilgili beraberinde gelen iddialara karşı canlı yayındaki programda söz konusu durumun gerçek dışı olduğunu aktardı.
Hayvan mezarlığı tabelası bulunan ve kazı yapmanın kesinlikle yasak olduğu belirtilen alanda açılan çukurlara itlaf edilen köpeklerin gömüldüğü iddiası üzerine Belediye Başkanı Özdemir’den hem katıldığı canlı yayında hem de sosyal medya hesapları üzerinden peş peşe açıklamalar geldi.
Emrah Özdemir, katıldığı canlı yayında söz konusu iddianın gerçek olmadığını ifade ederek; "Evet çekim yaptıkları yer hayvan mezarlığı. Niğde Belediyesi'nin resmi hayvan mezarlığı. Nasıl her gün insanlarımız ölüyorsa, hayatını kaybeden hayvanlarımız da ölüyor doğal olarak. Kimi rehabilitasyon merkezimizde, kimi trafik kazasında. Onlar oraya gömülürken gizli çekim yapıyorlar. Bunu da farklı bir şekilde lanse ediyorlar. Üzülüyoruz böyle şeylere, amaçları ne bilmiyoruz. Resmi bir açıklamamız yok ama bir kısım bunu bilinçli olarak yapıyor.
"EN İYİ HAYVAN REHABİLİTASYON MERKEZİNE SAHİBİZ"
Niğde Belediyesi olarak bölgenin en iyi hayvan rehabilitasyon merkezine sahibiz. Konuyla ilgili suç duyurusunda bulunduk. "
NİĞDE BELEDİYESİ SOSYAL MEDYA HESAPLARINDAN DA PAYLAŞTI
Niğde Belediye Başkanlığı’nın resmi sosyal medya hesabı X üzerinden konuya ilişkin şu açıklamaya yer verildi: Bugün Belediyemizin adıyla yayılan haberlere ilişkin; “Habere konu olan yer Niğde Belediyesine ait 5199 sayılı kanuna uygun olarak tahsis edilen hayvan mezarlığıdır… Gün içerisinde doğal ölümü gerçekleşen, Trafik kazasında ölen Zoonos etken taşıyan hayvanlar için oluşturulan bir alandır. Toplum sağlığını riske atmamak adına, kireçleme suretiyle yapılan işlemler tamamen kanuna ve vicdana uygundur…”
BAŞKAN ÖZDEMİR’DE SOSYAL MEDYADAN CEVAP YAZDI
Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir’de görüntülerin yayılmasının ardından sosyal medya hesabı X üzerinden; “Hayvanlarımızı defnettiğimiz, tabelalı alanı çekip, sanki sağlıklı hayvanları keyfi olarak gömüyormuşuz gibi lanse edenleri Allah’a ve milletimize havale ediyorum… Hayvanlarla vakit geçirip, insanlığını hatırlayıp biraz vicdan ve ahlak sahibi olmak isteyen bu şahısları, bölgemizdeki en seçkin barınaklardan biri olan bakım ve rehabilitasyon merkezimize her zaman bekleriz” şeklinde sözler eyer verdi.
(Salih ALPTEKİN)

{ "vars" : { "gtag_id": "G-815M9GDBNG", "config" : { "G-815M9GDBNG": { "groups": "default" } } } }