GÜNCEL

Başkan Uzan: Gümüşler’i Niğde’nin yıldızı yapacağız

Abone Ol

Niğde'nin Gümüşler Beldesi Belediye Başkanı Bayram Uzan, görevinin yedinci ayında basın mensuplarıyla buluştu. Çevre düzenlemeleri, içme suyu çözümleri ve tanıtım projeleriyle dikkat çeken Uzan, "Beldemizin her geçen gün daha iyi bir geleceğe hazırlanması için tüm gücümüzle çalışıyoruz," altyapıdan turizme kadar her alanda kapsamlı projeler üzerinde çalıştıklarını kaydetti.
“GELECEĞİN GÜMÜŞLER’İ İÇİN ADIMLAR ATIYORUZ”
Belediyeye ait Gümüş Sini Kafe de gerçekleştirilen programda, Başkan Uzan 7 aylık hizmet döneminin detaylarını paylaştı. Ziraat mühendisliği geçmişinden beslenen tecrübesiyle beldeye değer katmayı amaçladığını ifade eden Uzan, özellikle Gümüşler Ören Yeri’nin tanıtımı için ilgili kurumlarla yoğun iş birliği içinde olduklarını vurguladı.
Uzan basın mensuplarına yaptığı açıklamada; “Beldenin çevre düzenlemesi ve turizm yatırımları için büyük adımlar attık. Doğal kaynaklarımızı koruyarak hem içme suyu sorununu planlı sulamalarla çözdük hem de beldemizi kuraklıkla mücadelede örnek bir konuma taşıdık” diyerek altyapıdan turizme kadar her alanda kapsamlı projeler üzerinde çalıştıklarını kaydetti.
“BAKANLIK DESTEĞİYLE GÜMÜŞLER’E YENİ İMKANLAR SAĞLANACAK”
Gümüşler Belediye Başkanı Bayram Uzan, geçtiğimiz hafta Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’a yapılan ziyaretin meyvelerini topladıklarını da açıkladı.
AK Parti Niğde Milletvekili Prof. Dr. Cevahir Uzkurt, Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir ve AK Parti İl Başkanı Mustafa Özdemir ile gerçekleştirilen bu ziyaretin ardından, Gümüşler’e 3 milyon lira hibe desteği sağlandığını ve ayrıca beldeye çöp arabası ile 50 çöp konteyneri kazandırıldığını ifade etti.
“HEDEFİMİZ NİĞDE’NİN PARLAYAN YILDIZI YAPMAK”
"Bu destekler, beldemizin çevre temizliği ve sürdürülebilir gelişim hedeflerimize önemli katkı sağlayacak. Tüm Niğde protokolüne teşekkür ediyoruz. Beş yıllık görev süremiz boyunca yatırımlarımız artarak devam edecek," diyerek Gümüşler’i Niğde’nin parlayan yıldızı yapmayı hedeflediklerini vurguladı.
“BELDEDEMİZİN TURİZMİNİ GELİŞTİRECEĞİZ”
Programın sonunda Başkan Uzan, basın mensuplarını tarihi Gümüşler Manastırı'nı gezdirdi. Manastırın tanıtımını artırmak ve kültürel mirası koruma konusunda kararlı olduklarını belirten Uzan, "Gümüşler Manastırı, sadece beldem için değil, bölge turizmi için de çok kıymetli. Bu potansiyeli en iyi şekilde değerlendireceğiz" dedi.
(Dahi GEDİK)



{ "vars" : { "gtag_id": "G-815M9GDBNG", "config" : { "G-815M9GDBNG": { "groups": "default" } } } }