Alışveriş dönüşü tırın çarptığı 5 yaşındaki Melek öldü, annesi yaralandı Alışveriş dönüşü tırın çarptığı 5 yaşındaki Melek öldü, annesi yaralandı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 8 günlük bayram tatilinde meydana gelen kazalarda 68 kişinin hayatını kaybettiğini ve 9 bin 787 kişinin de yaralandığını açıkladı.
9 günlük bayram tatilinin 8 gününde 68 kişinin hayatını kaybettiğini duyurdu.
Bakan Yerlikaya’nın paylaşımında şu bilgiler yer aldı; “Bugün Kurban Bayramı tatilinin son günü. Karayollarımızda trafik yoğunluğu var. Trafik Polislerimiz ve Jandarma Trafiğimiz denetimlerine ve radarla hız kontrollerine 24 saat aralıksız devam ediyor. Tekrar uyarıyoruz, aşırı hız yapmayalım. Araçlarımızda da otobüslerde de emniyet kemeri takmayı ihmal etmeyelim. Trafik kurallarına uyalım.
Bayram tatilinin 8. günü 22 Haziran 2024 Cumartesi günü 24 saatlik sürede: 706 trafik kazası meydana geldi.6 kişi maalesef hayatını kaybetti. Bin 97 kişi yaralandı.405 bin 088 araç denetlendi.22 bin 975 araca hız ve radar işlemi,37 bin 590 araca ise diğer işlemler yapıldı.
Bayram tatilinin ilk 8 gününde (Cumartesi, Pazar, Pazartesi, Salı, Çarşamba, Perşembe, Cuma ve Cumartesi) maalesef 68 kişi hayatını kaybetti.9 Bin 787 kişi ise yaralandı. Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum.”
NİĞDE’NİN 8 GÜNLÜK RAPORU BEKLENİYOR
İçişleri Bakanının 8 Günlük raporunda Niğde il ilgili ayrı belirtilmiş bir bilgi yer almaz iken, Niğde Valiliği Kurban Bayram tatilinin ilk 5 gününde 47 trafik kazası olduğunu yapılan denetimlerde ise 12 bin 800 aracın denetlendiğini açıklamıştı.
Valilikten yapılan açıklamada ayrıca “Bayram tatilinin ilk 5 günündeki verilere baktığımızda Niğde il genelinde 19'u yaralanmalı olmak üzere toplam 47 trafik kazası meydana geldi. 12 bin 800 araç denetlendi, bin 305 araca cezai işlem uygulandı" denilmişti. Niğde’nin 8 günlük raporu ise henüz paylaşılmadı.
YOLUN SONU BAYRAM OLSUN
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ‘Yolun sonu bayram olsun’ sloganıyla sürücülere hatırlatma ve uyarılarda bulunarak,”9 günlük Kurban Bayramı tatili boyunca trafik ekiplerimiz sürücülerimizi bilgilendirdi, bilgilendirmeye de devam ediyor. Sosyal medya mesajlarımızda, araçlarımızda ve otobüs yolculuklarında emniyet kemeri takmanın önemini vurguladık. Trafik polislerimiz de otobüslerde emniyet kemeri kontrolleri yaptı. İşte bunun en çarpıcı örneği Bursa-Antalya seferini yapan bir otobüste yaşandı. Trafik ekiplerimiz otobüsteki yolculara uyarılarda bulundu ve emniyet kemeri takmalarının hayat kurtardığını ifade etti. Otobüs Kütahya’da maalesef şarampole yuvarlandı. Ancak yolcularımızın emniyet kemerleri takılıydı. Kazada 5 vatandaşımız hafif yaralandı ve tedavileri yapıldıktan sonra taburcu edildiler. Kaza geçiren yolcular; Eskişehir çıkışında otobüslerini trafik polislerinin kontrol ettiğini ve emniyet kemeri konusunda kendilerini uyardıklarını söylediler. Sevgili sürücülerimiz, Kurban Bayram tatil dönüşü devam ediyor. Yollarımızda trafik yoğunluğu yaşanıyor. Lütfen ama lütfen trafik kurallarına uyalım. Emniyet kemeri takmayı ihmal etmeyelim. Cep telefonuyla aramıza mesafe koyalım. Bu uyarıları dikkate alalım ki ‘Yolun Sonu Bayram Olsun’
(İçişleri Bakanlığı)

Editör: Niğde Haber