Kaya: Deri ile ilgili el sanatlarında Niğde’de ilk ve tekiz (ÖZEL HABER) Kaya: Deri ile ilgili el sanatlarında Niğde’de ilk ve tekiz (ÖZEL HABER)

Niğde’nin 6 belde belediye başkanı Ankara’da bir dizi ziyaretler gerçekleştirirken, Niğde ve beldeleri adına önemli bilgi alışverişlerinde de bulundular. Başkanlar yetkili isimlere beldelerin ihtiyaçları ile çözüm bekleyen konularını aktardılar.
6 BELEDİYE BAŞKANI BERABER GİTTİ
Ankara’da bir dizi ziyaretler geçekleştiren ve Belde belediye başkanlarından oluşan heyette Niğde Merkez Aktaş Belediye Başkanı Kamber Türkmen, Gümüşler Belediye Başkanı Bayram Uzan, Edikli Belediye Başkanı Ercan Şayhan, Orhanlı Belediye Başkanı Şükrü Özdemir, Yeşilgölcük Belediye Başkanı Nurettin Yurtsever ve Kiledere Belediye Başkanı İsmail Tereci yer aldı.
BAŞKANLAR BELEDİYELERİN VE BELDELERİN TALEPLERİNİ İLETTİ
Belediye Başkanları ilk olarak 22. 25. ve 26. Dönem AK Parti Niğde Milletvekili Merkez Karar ve Yönetim Kurulu Üyesi Kredi Garanti Fonu (KGF) Yönetim Kurulu ve İcra Kurulu Başkanı Erdoğan Özegen'i, ardından Devlet  Su İşleri (DSİ) Genel Müdür Yardımcısı Faruk Fıratoğlu’nu, Milli Savunma Bakan Yardımcısı Alparslan Kavaklıoğlu’nu ve son olarak ise Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı  Ebubekir Gizligider’i ziyaret ederek beldelerin durumlarından belediyelerin çözüm bekleyen bir takım konularından bahsettiler.
Bazı projelerin ve bu projelerinde hayata geçirilmesi için ziyaret ettikleri isimlerden destek isteyen Belde Belediye Başkanları karşılıklı istişarede de bulundular.
TARIMSAL KONULARDA ELE ALINDI
Heyet bu ziyaretlerinde ilgili makamlara Niğde çiftçisinin sorunlarından da bahsederek, Patates ve fasulye fiyatlarındaki düşüklüğü ve ihracat konularında yaşanan aksaklıkları anlattılar. Bu aksaklıkların ortadan kaldırılması tarımsal konularda da çözüme ulaşması için yeni üretim modeli hakkında Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Ebubekir Gizligider’den bilgi alışverişinde bulundular.
Bu ziyaretler sonrasında bir çok konunun çözüme kavuşması için çaba göstereceklerini belirten Başkanlar, kendilerini ağırlayan ve zaman ayıran tüm yönetici ve idarecilere ayrı ayrı teşekkürlerini ilettiler.
(Salih ALPTEKİN)

Belde Belediye Başkanlarından Ankara Çıkarması (4)

Belde Belediye Başkanlarından Ankara Çıkarması (3)

Belde Belediye Başkanlarından Ankara Çıkarması (2)

Belde Belediye Başkanlarından Ankara Çıkarması (1)

Editör: Niğde Haber