Sınav çıkışında trafik neredeyse kilitlendi! Sınav çıkışında trafik neredeyse kilitlendi!

Niğde’de hizmet veren berber, kuaför ve güzellik salonlarının tatil günleri belirlendi
Niğde Berberler ve Kuaförler Odası, Ticaret Bakanlığı tarafından alınan karar gereğince berber, kuaför ve güzellik salonlarının kapalı olacağı günleri açıkladı. 
Oda yönetimi tarafından yapılan açıklamada, erkek berberlerin ve güzellik salonlarının pazar günleri, bayan kuaförlerin ve ağda salonlarının salı günleri kapalı olacağı belirtildi. 
Tatil günlerinde düğün nedeni ile iş yerini açmak isteyen esnafların ise düğün davetiyesi ile birlikte izin alması gerektiği belirtildi.
Ayrıca Niğde Berberler ve Kuaförler Odası tatil kararına uymayan işletmelere de cezai işlem uygulanacağını duyurdu. Konuyla ilgili oda yönetiminden yapılan açıklamada; ''Ticaret Bakanlığının almış olduğu karara göre 1 Temmuz 2024 Pazartesi gününden itibaren berber, kuaför ve güzellik salonları haftanın 1 günü tatil yapacaklardır. Erkek berberleri pazar günleri, bayan kuaförleri ve ağda salonları salı günleri olduğu gibi devam edip, güzellik salonları pazar günleri resmi olarak kapalı olacaklardır. Tatil gününde damat ve gelin randevusu olan erkek berberi ve bayan kuaförleri düğün davetiyesini odamıza ibraz ederek izin makbuzu kestirip, sadece damat ve gelin için açabileceklerdir. Belirlenen günlerde kapalı olmayan işletmeler hakkında valilikler idari yaptırım cezası uygulayacaktır. Cezai işlemlere maruz kalmamanız için önemle duyurulur'' ifadelerine yer verildi.  
(Dahi GEDİK) 

Editör: Niğde Haber