Niğde Belediyespor, yeni sezona dev sponsorlar ile başlıyor Niğde Belediyespor, yeni sezona dev sponsorlar ile başlıyor

A Milli Futbol Takımı, Avrupa Futbol Şampiyonası'nda (EURO 2024) F Grubu'nda Portekiz ile karşılaşacak. Türkiye, tarihindeki 628. resmi maçına çıkacak olan bu mücadelede gruptaki liderliğini sürdürme hedefinde.
İlk maçta Gürcistan'ı 3-1 mağlup eden milli takımımız, Portekiz'i yenerek galibiyet serisini sürdürmeyi amaçlıyor. Portekiz ise Çekya'yı uzatma dakikalarında attığı golle 2-1 mağlup etmişti. Maç, TSİ 19.00'da BVB Dortmund Stadı'nda oynanacak. A Milli Takım Teknik Direktörü Vincenzo Montella'nın taktik antrenmanında denediği ilk 11'de Zeki Çelik, Yunus Akgün ve Kerem Aktürkoğlu gibi isimler dikkat çekiyor.
Mücadeleyi Alman hakem Felix Zwayer yönetecek. İrfan Can Kahveci'nin sakatlığı devam ederken, İsmail Yüksek'in de forma giyme ihtimali düşük görünüyor. Türkiye ve Portekiz arasında geçmiş karşılaşmalarda üstünlük Portekiz'in yanında olsa da milli takımımız, özel maçlarda rakibine karşı galibiyetler elde etmişti. Bu kritik maç öncesinde kart ceza sınırındaki oyuncular da dikkat çekiyor.
Türkiye'de Hakan Çalhanoğlu ve Abdülkerim Bardakcı, Portekiz'de ise Rafael Leao ve Francisco Conceiçao, kart görmeleri halinde son grup maçında cezalı duruma düşecek. Türkiye'nin Portekiz'e karşı resmi maçlarda galibiyeti bulunmazken, son karşılaşma 2022'de Portekiz'in üstünlüğüyle sonuçlanmıştı.
(Haber Merkezi)
(Fotoğraf:İHA)

Editör: Niğde Haber