Niğde’de İlköğretim Haftası kutlandı Niğde’de İlköğretim Haftası kutlandı

Niğde’nin Çamardı ilçesinde İlköğretim Haftası Kutlama Programı düzenlendi.
İlçe merkezi Nazmiye Pınar İlkokulu tarafından hazırlanan ve koordine programa İlçe Kaymakamı Hasan İnanç Gökçayır, Belediye Başkanı Ali Pınar, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Eke başta olmak üzere protokol üyeleri, veliler ve öğrenciler katıldı.

Çamardı’da İlköğretim Haftası Kutlandı 1
“TEK BİR ŞEYE İHTİYACIMIZ VARDIR; ÇALIŞKAN OLMAK”
Okul Müdürü Yiğit Göregen programda günün anlam ve önemini belirten konuşmasında; “2024/2025 Eğitim Öğretim Yılına başlamanın heyecanını hep birlikte yaşıyoruz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının bize armağan ettiği Büyük Türk Cumhuriyetinin ve Türk Milletinin bir evladı olarak Atatürk ilke ve inkılapları doğrultusunda çağdaş ve demokratik bir eğitim sistemiyle başarılı bir eğitim öğretim yılı geçirmemizi temenni ediyorum. Hz. Ali Efendimizin ‘Bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum’ sözünde anlamlandığı üzere eğitime ve eğitim çalışanlarımıza gerekli önemin verildiği bir ilçede görev yapıyor olmaktan gurur duyuyorum. Sevgili Öğrencilerim,  Büyük Önderimiz Atatürk’ün ifade ettiği gibi ’Tek bir şeye ihtiyacımız vardır; çalışkan olmak.’ Sizlerin de çok çalışarak Türk milletini gururlandıracak başarılar elde edeceğinize inanıyorum. Ülkemizin geleceği ve güvencesi sizlersiniz. İlköğretim meselesi demek, vatan, millet, bayrak meselesi demektir. İlköğretim meselesi bir millet için bağımsız ve var olma meselesidir. Bu anlamlı sözlerin idraki ile içinde bulunduğumuz sorunların ancak eğitimle çözüleceğine ve ülkemizin aydınlık, mutlu yarınlara ancak eğitimle şahlanacağına inancımız tamdır. Sevgili öğrenciler, sizler anne ve babanızın şefkatli kollarından, sizleri anne ve babanız kadar sevecek olan öğretmenlerimizin sıcacık yüreğine hoş geldiniz. Şunu biliniz ki, bizler her zaman sizleri kendinize, ailenize, çevrenize ve ülkemize yararlı birer insan olarak yetiştirmenin gayreti içerisinde olacağız. Değerli veliler; Bizlere emanet ettiğiniz en değerli varlığınızın, ağır sorumluluğunu omuzlarımızda, yüreğimizde hissediyoruz. Sizlerle birlikte sürekli iletişim içerisinde yarınlarımızı güvenle emanet edeceğimiz çocuklarınızı, Türk Milli Eğitiminin amaçları doğrultusunda en iyi biçimde yetiştireceğimizden emin olunuz. Minik yüreklerin coşku dolu ritmiyle kutladığımız bu güzel günün, gelecekte daha mutlu, huzurlu ve başarı dolu nice yılların da müjdecisi olacağından eminiz. İlköğretim haftası hepimiz için kutlu olsun.” Dedi.

Çamardı’da İlköğretim Haftası Kutlandı 3
Programda ayrıca günün anlam ve önemi ile ilgili şiirler okundu. Öğrenciler oyun ve gösteriler sergiledi. Tören sonunda protokol üyeleri öğrencilere hediye takdim etti. Program toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.
(Dahi GEDİK)

Editör: Niğde Haber