İçişleri Bakanlığından alınan bilgiye göre; Bakan Ali Yerlikaya Mahkeme tarafından yakalama kararı verilen ve aranan şahıslara yönelik, aralarında Niğde’nin de olduğu 81 ilde son 5 günde düzenlenenÇEMBER-22” operasyonlarında 3 bin 126 kişinin yakalandığını açıkladı.
Bakan Yerlikaya operasyonla ilgili açıklamasında, “Aziz Milletimizin Bilmesini İsterim ki; Aranan suçluların sokaklarımızda gezmelerine asla izin vermeyeceğiz. Ailelerimizin huzurunu kaçırmalarına müsaade etmedik, etmeyeceğiz.
Yakalanan şahısların kaç yıldır arandığı bilgisi şöyle: 0-5 yıldır aranmakta olan 3 bin 93. 5-10 yıldır aranmakta olan 2️1️ şahıs,10 yıl ve üzeri aranmakta olan 1️2️ şahıs “ÇEMBER-22” operasyonlarıyla yakalandı.
Yakalanan şahısların hangi suçlardan arandığı: Hırsızlıktan 4️9️7️, Dolandırıcılıktan 1️9️9️,Yağmadan 8️7️, Adam öldürmeden 6️5️,Cinsel suçlardan 9️2️,Narkotik suçlarından 5️6️1️ şahıs, KOM (Kaçakçılık, Organize) 2️8️1️ şahıs olmak üzere, diğer suçlardan yakalananlarla birlikte toplam 3️ bin 1️2️6️  şahıs adalete teslim edildi.
İl jandarma Komutanlıkları, İl Emniyet Müdürlükleri ve Sahil Güvenlik Komutanlığımızca 81 il genelinde arama kaydı olanlara yönelik gerçekleştirilen operasyonlarda bu şahıslar; yol aramalarında, ev ve iş yerleri baskınlarında, kimlik kontrollerinde yakalanıp adalete teslim edildi.
Operasyonları yöneten Valilerimizi, Kaymakamlarımızı, İl Jandarma Komutanlarımızı, İl Emniyet Müdürlerimizi, Sahil Güvenliğimizi ve operasyonlara katılan Polislerimizi, Jandarmalarımızı tebrik ediyorum.” Dedi.
(İçişleri Bakanlığı)

Defineciler kazdıkları çukurda teçhizatla birlikte yakalandı Defineciler kazdıkları çukurda teçhizatla birlikte yakalandı

Çember Operasyonlarında 3 Bin 126 Kişi Yakalandı 1

Editör: Niğde Haber