Altunhisar Kaymakamı Yiğit veda etti Altunhisar Kaymakamı Yiğit veda etti

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi (NÖHÜ), çevre dostu uygulamaları ve enerji verimliliği konusundaki başarısıyla takdir toplamaya devam ederken, Üniversitelerarası “Enerji Verimliliği ve Çevre” sıralamasında zirveye yerleşen NÖHÜ’ye, bir ödülde Yeşil Doğa Derneği’nden geldi.
Yeşil Doğa Derneği Başkanı Abdulkadir Ay, NÖHÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan Usluyu makamında ziyaret ederek derneğin 'Yeşil Bayrak Ödülü'nü takdim etti.
AY: BÖLGEMİZDEKİ GELİŞMELERİ YAKINDAN TAKİP EDİYORUZ
Dernek Başkanı Ay, ödül töreninde yaptığı konuşmada, "Bölgemizdeki gelişmeleri yakından takip ediyoruz. Üniversitelerin toplum üzerindeki etkileri güçlüdür. Biz de onların başarılarını öne çıkarmak ve tebrik etmek için bu ödülü vermeyi uygun gördük" dedi.
ORTAŞEHİR PROJESİNDEN BAHSETTİ
Abdulkadir Ay, aynı zamanda bölgeyi kalkındırmayı hedefleyen 'Ortaşehir' projesi hakkında Rektör Uslu'ya detaylı bir dosya sundu ve projeye Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Şehir Planlama Bölümü'nden destek beklediklerini belirtti.
REKTÖR USLU: İÇ İÇE BİR ÇALIŞMA YAPISINA SAHİP OLACAĞIZ
Rektör Hasan Uslu ise, kendilerine sunulan ödül ve projeye dair duyduğu memnuniyeti belirterek, "Yeşil Doğa Derneği'nin nazik kararı bize büyük onur vermiştir. Üniversitemiz hem Niğde için hem de Orta Anadolu bölgesi için önemli bir hizmet noktasıdır. Üniversiteler olarak bölgemizde yürüttüğümüz samimi diyaloglar sayesinde şehirlerimizle iç içe bir çalışma yapısına sahip olacağız," şeklinde konuştu.
(Dahi GEDİK)

Editör: Niğde Haber