SİYASET

CHP 101. YAŞINI KUTLADI

Abone Ol

Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) 101.’inci kuruluş yıl dönümü tüm yurtta olduğu gibi Niğde’de CHP İl Başkanlığı tarafından düzenlenen programla kutlandı.
CHP Parti yönetimi ve üyelerin katıldığı kutlama programı Niğde Cumhuriyet Meydanında Atatürk Büstüne çelenk sunumu ile başladı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasının ardından Niğde İl Başkanı Bünyamin Kıvrakdal burada bir basın açıklaması gerçekleştirdi.
“CUMHURİYET HALK PARTİSİ'NİN TARİHİ TÜRKİYE TARİHİDİR”
CHP Niğde İl Başkanı Kıvrakdal konuşmasında, “Öncelikle dün Tunceli Ovacık yolunda kaza sonucu şehit olan askerlerimize Allah'tan rahmet, yaralı askerlerimize acil şifalar diliyorum. Bugün 9 Eylül Halkın Partisi 101 yaşında. Bağımsızlık mücadelesi sonunda canlı geçmişimizi kararıyla kurulan Türkiye Cumhuriyeti'nin ilk partisi ile başlayan demokrasi mücadelesi bizleri bizlerle bugün devam ediyor. Uçurumun kenarında bir ülkeden modern Cumhuriyeti inşa eden büyük önder ve kurucu genel başkanımız Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarını saygı, şükran ve minnetle anıyoruz. 9 Eylül 1923 günü Halk Fıkrası olarak kurulan sonradan Cumhuriyet Halk Partisi'ne dönüşen Türkiye'nin en köklü ve en büyük örgütü bugün 101’inci yaşını kutluyor. Bu gurur hepimizindir. Cumhuriyet Halk Partisi'nin tarihi Türkiye tarihidir. Türkiye'nin ilerleme tarihidir. 1923’ten beri her akşam memleketimizdeki her haneye misafir oluyor. Her hanede bizden haber veriyoruz. Telgrafla iletişim kurulan günlerden, radyoda ajans saatlerinden, televizyon yayınlarından bugün dijital iletişime evrilişinin tek tanığıyız. 1930’ların sanayi hamlesinde, 60’ların öğrenci müdahalesinde, 1970’lerin dar sokaklarındaki demokrasi mücadelesinde halkımızın yanındaydık” dedi.
“GELENEĞİ GELECEĞE TAŞIYACAK VE ÜLKEMİZDE HAK ETTİĞİ REFAHI HEP BİRLİKTE GETİRECEĞİZ”
CHP Niğde İl Başkanı Kıvrakdal devamında ise,”1980 darbesiyle kapatılan partimiz, 90’ların ikinci yarısında tekrar siyasete döndü ve halkın omuz hizasında konumlandı. Geçmişte olduğu gibi iki binlerde de tam bağımsız Türkiye için çabalan yabancı postalların ülkemize girmesine engel olan Cumhuriyet Halk Partisi sorumluluğunu yerine getirmiştir. 21’inci yüzyılın ikinci çeyreğinde başlayacağımız bugünlerde kimseyi ötekileştirmeden kurucu parti olmanın vakalarıyla başladığımız yeni demokrasi mücadelesi, meyvelerini son yerel seçimlerde vermiş ve güzel ülkemize halkımız, Cumhuriyet Halk Partisi Türkiye'nin birinci partisi yapmıştır. Bugün tüm Cumhuriyet Halk Partililer olarak bu bilinçle sorumlulukla davranmaktayız.101 yıldır partimize yaşattığımız gururu, yapılacak zamanında ya da erken ilk seçimde tüm Türkiye'de halkımızla paylaşma kararlılığındayız. Türkiye İttifakı yere düşen ekmeğe düştüğü yerden kaldırıp başın üzerine koyanların ittifakıdır. Bugün ekmek yine yere düşmüş ve o ekmeği yine kaldırmak hepimizin görevi. Türkiye İttifakı'nın mimarı Genel Başkanımız Özgür Özel ile geleneği geleceğe taşıyacak ve ülkemizde hak ettiği refahı hep birlikte getireceğiz. Bilinsin isteriz ki Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, iki büyük eseri olan Cumhuriyet ve Cumhuriyet Halk Partisi yaşayacak hakimiyet sonsuza kadar milletin olacaktır. Başta Genel Başkanımız Başkanım Mustafa Kemal Atatürk olmaz bir de. Altı oku yüreğinin üzerinde gururla taşıyan bugünlere getiren tüm şanlı geçmişimizi parti büyüklerimi şükran, saygı, minnetle, duygularımızla anıyoruz” diye konuştu.
(Dahi GEDİK)


{ "vars" : { "gtag_id": "G-815M9GDBNG", "config" : { "G-815M9GDBNG": { "groups": "default" } } } }