Estetikte sahte ürün tehlikesi: Ölümle sonuçlanan vakalar oluşabiliyor Estetikte sahte ürün tehlikesi: Ölümle sonuçlanan vakalar oluşabiliyor

1-7 Ekim Emzirme Haftası münasebetiyle il genelinde Niğde İl Sağlık Müdürlüğü’ne bağlı sağlık tesislerinde yapılan çeşitli etkinliklerle anne sütünün önemine değinildi.
Hafta ile ilgili bir açıklama yapan İl Sağlık Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Doğan Bahadır İnan, Anne destek ve anneden anneye destek çalışmaları ile programın da temelini oluşturan kavram olan annelerin doğum öncesi, doğum sırası ve doğum sonrasında emzirme konusunda desteklenmesinin sağlanması hedeflendiğine değindi.
Dr. Öğretim Üyesi Doğan Bahadır İnan açıklamasının devamında ise; “Anne sütü, bebeklere gereksinimi olan tüm besin ögelerini tek başına 6 ay sağlayabilen en iyi besindir. Anne sütü bebek ve küçük çocuk açısından en iyi besin olduğundan, emzirme bir insan hakkı olarak kabul görmüştür. Her bebek için en iyi besin, kendi annesinin sütüdür. Çünkü anne sütü yalnız bebeği en iyi şekilde beslemekle kalmaz, anne ile bebek arasında yaşam boyu süren ruhsal bir bağlantı kurulmasını sağlar. Kısaca anne sütü bebeğin hem vücudunu hem de ruhunu besler.  Anne sütünün birçok faydası olduğu çok eski çağlardan beri bilinmektedir. Ancak tüm bunlara rağmen çeşitli toplumsal, ekonomik ve kültürel nedenlerden dolayı dünyanın birçok kesiminde emzirme uygulamaları azalmış, emzirme süresi kısalmıştır. Yeni teknolojilerin hizmete girmesi ve yeni yaşam biçimlerinin benimsenmesiyle, bu geleneksel uygulamaya verilen önem, birçok toplumda belirgin bir şekilde azalmıştır.
Başarılı bir emzirmenin başlatılması ve sürdürülmesi için, annelerin doğum öncesi, doğum sırası ve doğum sonrasında sadece aileleri ve toplum tarafından değil, bütün sağlık sistemi tarafından etkin olarak desteklenmesi gerekmektedir” İfadelerine yer verdi.
(İl Sağlık Müdürlüğü)

Editör: Niğde Haber