Avrupa Gençlik, Eğitim ve Spor Derneği yönetim Kurulu Başkanı Bilgehan Harmanşah dernek faaliyetleri hakkında gazetecilere bilgilendirmede bulundu.
Gençlerin yetenek ve becerilerinin gelişmesi veya sahip oldukları yeteneklerin keşfedilmesi amacıyla 11 yıldır çeşitli projeler yürüttüklerini ifade eden Dernek Başkanı Bilgehan Harmanşah basın açıklamasının devamında “Dışişleri Bakanlığı, Avrupa Birliği Başkanlığı tarafından ‘Avrupa Dayanış Programı’ yetkilendirildik. Gençlerin projeleri kapsamında yurt dışına gönüllü olarak gönderebiliyoruz ve yurt dışından da derneğimize gençleri getiriyoruz. Avrupa Dayanışma Programı alanında yetkilendirilmiş kuruluşuz. Gençleri gönüllük programı kapsamında yurt dışına gönderiyoruz. Şuanda İspanya’da 4 ve Portekiz’de 4 olmak üzere 8 gencimiz yurt dışında. Ayrıca önümüzde aylarda yine 15 gencimizi proje kapsamında yurt dışına göndereceğiz. Ayrıca bunun tersi olarak da yurt dışından gelen gönüllülerimiz var. Derneğimize şu anda Fransa’dan gönüllümüz var. Fransa’dan gelen gönüllümüz bizimle beraber 12 ay çalışacak. Bu proje ışığında gelen gönüllülerimizle beraber çeşitli faaliyetler yürütüyoruz. Bunlardan birisi İspanyolca, Fransızca, İngilizce ve Rusça dil kurslarımızdır. Hem online hem yüz yüze olan kurslarımız bizim diğer bütün faaliyetlerimiz gibi ücretsizdir.
GENÇLERİ NİĞDE’YE GETİRİP BURAYA ÇEŞİTLİ GÖNÜLLÜ FAALİYETLER DA ÇALIŞMALARINI SAĞLIYORUZ
Bu projeler kapsamında 18 ile 30 yaş arasında gençleri Avrupa birliğinin çeşitli ülkelerinde gönüllü çalışmak üzere 1 aydan 12 aya kadar gönderiyoruz. Aynı şekilde Avrupa Birliği Ülkeleri veya Avrupa Birliğine komşu ülkelerden gençleri Niğde’ye getirip buraya çeşitli gönüllü faaliyetler da çalışmalarını sağlıyoruz. 18-30 yaş arasındaki her genç bu projelere başvurabiliyor. Her yıl ortalama 25 gencimizi Avrupa birliği ülkelerine gönderiyoruz. Şuanda özellikle İspanya ve Portekiz ülkeleriyle çalışıyoruz. Halen İspanya’da 4 ve Portekiz’de 4 gencimiz bulunmakta. İlimizde ise şuanda gönüllü olarak 2 gönüllümüz bulunmaktadır. Dernek olarak bizim bütün faaliyetlerimiz ücretsizdir.  İlimizden gönderdiğimiz gönüllü gençlerimiz de gittikleri ülkede çeşitli sosyal faaliyetlerde çalışıyorlar” dedi.
(Salih ALPTEKİN)

Üniversite Öğrencilerine Avrupa’da gönüllülük ve staj hareketliliği imkanı Üniversite Öğrencilerine Avrupa’da gönüllülük ve staj hareketliliği imkanı

Editör: Niğde Haber