Kanser tedavisi gören Zarif’e doğum günü sürprizi (VİDEO) Kanser tedavisi gören Zarif’e doğum günü sürprizi (VİDEO)

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün, aramızdan ayrılışının 85. Yıldönümü dolayasıyla bir mesaj yayımladı.
CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, mesajında, 10 Kasım 1938’de hayata gözlerini yuman Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün, ilke ve devrimleriyle, fikirleriyle, yön verdiği cumhuriyetin dünyaya da örnek model olduğunu söyledi ve önderliği ile her daim yaşamaya devam ettiğini belirtti.
Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, askeri dehasıyla bağımsızlık savaşımızın önderi, siyasi dehasıyla da çağdaş, demokratik, laik Türkiye’nin temellerini atan çok yönlü bir önder olduğunu belirten CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer; ‘’19 Mayıs 1919’da yaktığı bağımsızlık meşalesini, 29 Ekim 1923’te kurduğu Cumhuriyetle taçlandıran Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, sadece ulusumuzun değil, tüm mazlum milletlerin yol göstericisi olmuştur” dedi. Gürer, kadınlara seçme seçilme hakkı başta olmak üzere her alanda ülkemizi gelişime açan sanayiden, tarıma örnek işler yapan, eğitim ile toplumun bilgi ve bilimselliğe ermesine yol gösteren Atatürk belirlediği hedefler ve yol bugünde dünyaya da örnek teşkil eden derinlik ve öngörüyü kapsamaktadır. Çizdiği yolda ilelebet yürüyeceğiz’’ dedi.
Atatürk’ü anlamanın en kıymetli yolunun; O’nun kurduğu Cumhuriyete, Cumhuriyetimizin değerlerine, tam bağımsızlığa ve tüm ilkelerine sahip çıkmak olduğunu belirten CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer; ‘’Bağımsızlık savaşımızın önderi, Laik Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerini atan, Büyük Önderimiz aramızdan ayrılışının 85. Yıldönümünde sevgi saygı ve minnetle anıyorum’’ ifadelerini kullandı.
(Dahi GEDİK)

Editör: Niğde Haber