Niğde Halk Eğitim Müdürlüğü (HEM) tarafından 2024-2025 Eğitim öğretim yılında, Sosyal-Kültürel, Mesleki ve Teknik ,Genel, Kişisel Gelişim ve Okuma Yazma kursları açılması planlanıyor.
SOSYAL, KÜLTÜREL VE MESLEKİ KURSLAR
HEM bünyesinde açılan Sosyal ve Kültürel kurslar olan;  Almanca, İngilizce, Diksiyon, Resim, Hüsnü Hat, İşaret Dili, Bağlama, Ney, Türk Sanat Müziği, Mesleki Kurslarda ise;  Emlak Danışmanlığı, Dikiş- Nakış, İğne Oyası, El Örgüsü, Bilgisayar, Muhasebe kursları yer alıyor.
KURUMLARLA İŞ BİRLİĞİ İLE KURS DÜZENLENİYOR
HEM kurumlarla işbirliği ile kurslarda açarak etkinliğini ve hayat boyu eğitim sloganını adeta gerçek hayata adapte ediyor. HEM Niğde’de başta Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi, Niğde Belediyesi , Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde bulunan kurumlar, Halk Sağlığı Merkezi, Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumu, ÇEDES,  Niğde Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, Niğde Müftülüğü, Gençlik Merkezleri,  İl Göç İdaresi Müdürlüğü ile iş birliği halinde kurslar düzenliyor.
BELDE VE KÖYLERDE İHTİYAÇ OLDUĞUNDA KURSLAR AÇILIYOR
HEM bünyesinde ve işbirlikleri ile istihdama yönelik açılan kurslardan 756 saat kurs bitirme belgesi ile Mesleki Eğitim Merkezine başvurarak Ustalık ve Usta öğreticilik belgesini alanlar hem işyeri açabiliyor, hem de Halk Eğitimi Merkezlerinde Usta Öğretici olarak görev alabiliyor. Yetişkinlere yönelik Okuma Yazma kursları, Açık Öğretim Ortaokulu ve  Açık Öğretim Lisesine kayıtlar yapılarak toplumun eğitim seviyesinin yükselmesine katkı sağlamaktadır. Yılda 3 dönem Aralık, Mart ve Temmuz aylarında sınav yapılıyor.
Ayrıca Niğde HEM Müdürlüğü tarafından, “2024-2025 Eğitim öğretim yılında Niğde halkının istekleri doğrultusunda tasarruf tedbirleri kapsamında kurslar açılmaya devam edilecektir” açıklaması yapıldı.
(Dahi GEDİK)

Türk Kızılay'dan Gazze'ye gıda desteği Türk Kızılay'dan Gazze'ye gıda desteği

Whatsapp Image 2024 09 13 At 14.48.19 (1)

Whatsapp Image 2024 09 13 At 14.48.19
Whatsapp Image 2024 09 13 At 14.48.58

Editör: Niğde Haber