AK Parti Tanıtım ve Medyadan sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, partisinin kongre sürecinde teşkilat ve vatandaşların eleştiri, öneri ve beklentilerini almak üzere gerçekleştirdikleri ‘Türkiye Buluşmaları’ programı kapsamında Niğde’ye gelerek çeşitli ziyaret ve temaslarda bulundu.
Dağ, Niğde’de ilk olarak AK Parti Niğde İl Başkanlığında partilileri ile bir araya geldi.
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Dağ parti ziyaretinin ardından, AK Parti Niğde Milletvekili Prof. Dr. Cevahir Uzkurt, Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir ve İl Başkanı Mustafa Özdemir’in de hazır bulunduğu basın açıklamasında bulundu.
DAĞ, NARİN KONUSUNDA NET MESAJ VERDİ
Dağ ziyaretinde yaptığı açıklamanın girişinde, “Bereketli toprakların diyarı Niğde’mizde sizlerle bir araya gelmenin mutluluğunu yaşıyor, nazik misafirperverliğiniz için her birinize şükranlarımı sunuyorum. Sözlerime başlamadan önce, Diyarbakır’da kaybolan ve uzun uğraşlar sonucu maalesef cansız bedenine ulaşılan Narin Güran evladımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Geçtiğimiz günlerde endişeli ama umutlu bekleyişimiz, yerini hüzne ve acıya bıraktı. Bu hadise maalesef hepimizi yasa boğmuştur. Biliyoruz ki devletimiz ilk andan itibaren verdiği mücadeleyi, artık adli makamlar nezdinde sürdürecektir. Narin kızımıza bu vahşeti yaşatan ve henüz çocuk yaşta onu bu dünyadan koparan caniler, muhakkak ki cezasını bulacaktır. Bu hususta, Türk adaletine güvenimiz tamdır. Bundan kimsenin şüphesi olmasın” dedi.
“AK PARTİ, TÜRKİYE SİYASETİNDE DEĞİŞİMİN DE TEMSİLCİSİDİR”
Genel Başkan Yardımcısı Dağ, “AK Parti, siyaset sahnesine çıktığı ilk günden itibaren Türkiye siyasetine can suyu olmuştur. Türkiye’nin ekonomide, sosyolojide ve siyasette tıkanan tüm damarlarını açarak, ülkemizin nefes almasını sağlamıştır. Hiç kuşkusuz ki bunu Anadolu İhtilali ile yapmıştır. Bu ihtilalin en büyük getirisi, değişim olmuştur. Bu nedenledir ki AK Parti, Türkiye siyasetinde değişimin de temsilcisidir. Değişim, AK Parti’nin olmazsa olmazıdır, siyaset anlayışının mihenk taşlarından bir tanesidir. Bizim için değişim, gelişimi, yeniliği hedefleyen bir kavramdır. AK Parti’de değişim, dostlar alışverişte görsün mantığıyla yapılmaz. Siyasi menfaat elde etmek uğruna suyu bulandırmak için ortaya atılmaz. Recep Tayyip Erdoğan, daima milletine ve teşkilatına kulak veren bir siyaset insanıdır. Recep Tayyip Erdoğan, memleketin neresinde olursa olsun, yol arkadaşlarını dinleyen, onların fikirlerine önem veren bir liderdir. Bu doğrultuda, ülkemizin her bir noktasında Türkiye Buluşmaları’nı gerçekleştiriyoruz.  Teşkilatımızın ve milletimizin eleştirilerini, önerilerini, beklentilerini alarak olağan kongre sürecimizi başlatıyoruz. Biliyoruz ki AK Parti umudun, icraatın ve geleceğin adıdır. İnanıyoruz ki millet odaklı siyaset anlayışımızın meyvelerini, 23 yıldır olduğu gibi önümüzdeki süreçte de hep birlikte toplayacağız. AK Parti umudun adıdır çünkü milletimiz karşılaştığı her zorluğu yine AK Parti ve Recep Tayyip Erdoğan ile aşabileceğini düşünmektedir. AK Parti icraatın adıdır çünkü milleti ve memleketi sevmenin gereği, hizmet siyasetini yaşatmaktır. AK Parti geleceğin adıdır çünkü siyasetin sığ tartışmalarıyla zaman kaybetmek yerine her zaman gelişmeyi ve yeniliği önceler. AK Parti’nin her daim güçlü ve millete hizmet yolunda kollarını sıvamaya hazır geniş bir kadrosu vardır. AK Parti için değişim, maske değil hakikattir. AK Parti girdiği her seçimde nasıl birinci parti olarak çıktıysa, bundan sonraki seçimlerde de iktidar olacaktır. Bu hakikati inşallah hep birlikte, samimi ve güçlü bir şekilde yaşayacağız. “Dedi
DAĞCHP, DEĞİŞMEZ BİR PARTİDİR” DEDİ VE ELEŞTİRDİ
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ açıklamasının devamında, “Türkiye siyasetinde değişim kavramına elbette bizim gibi yaklaşmayanlar da mevcuttur. Onlar, kendi siyasi ikballeri uğruna birçok kılığa girmekten, birden fazla maskeyi takmaktan imtina etmeyenlerdir. Siyaset sahnesinde çok kısa bir zaman öncesinde “Değişim, normalleşme, helalleşme” gibi kavramların ifade edildiğini gördük. Fakat neticeye baktığımızda, bunların sözden ibaret olduğunu da hep birlikte tecrübe ettik. Maalesef İzmir’de, bir sokak röportajında bir kişinin, cahilce ifadelerle hem Sayın Cumhurbaşkanımıza hem de milletimize hakaret ettiğine şahit olduk. Bunun ardından, bu nezaketsizliğe ve düşmanlığa karşı siyasetten de net bir duruş beklerdik. Ancak, özellikle Cumhuriyet Halk Partisi bu sözleri söyleyen kişiye sahip çıkmıştır.
Dolayısıyla, kodlarının gereğini yapmış ve bu hakaretlere de sahip çıkan bir tavır sergilemiştir. CHP bu tavrıyla fabrika ayarlarına dönmüştür. Millete hakaret eden, Cumhurbaşkanımıza ve AK Parti’ye oy verenleri kendince aşağılayan bu kişi; CHP tarafından onur konuğu gibi ağırlanmıştır. Bu hadisede onur nerededir? Bu meselede gururlanacak ne vardır? CHP ve onun kukla genel başkanı, bu olayın neresine sahip çıkmıştır? CHP tarafından, milletin aşağılanması alkışlanacak ve alkışlatılacak bir eylem midir? Bu yaşananlar, CHP’nin değişim ve normalleşme gibi konularda ne denli riyakar olduğunu da bir kez daha gözler önüne sermiştir. CHP, ‘değişmez’ bir partidir. CHP, değişimin suretlerde yaşandığı, kinin ve düşmanlığın baki kaldığı bir anlayışla varlığını devam ettirme çabasındadır. “Diye konuştu.
“TÜRKİYE’NİN ERKEN SEÇİM GİBİ BİR GÜNDEMİ YOKTUR”
Dağ, açıklamasının erken seçimle ilgili kısmında, “Bugün Türkiye’de tekrar bir erken seçim tartışmasının gündem yapılmaya çalıştığını görmekteyiz. Bu meselede de yine CHP Genel Başkanının tutarsızlığına şahit olmaktayız. Dün “Erken seçim talebimiz yok” diyen CHP Genel Başkanı, bugün “Erken seçim olmalı” demekte ve hatta kendince tarih tayin etmektedir. Bu, beyhude bir tartışmadır. Ve bu beyhude tartışmanın konusu, CHP’nin yalan ve riya siyasetinden sonra en istikrarlı olduğu ikinci konudur. Türkiye’nin erken seçim gibi bir gündemi yoktur. Bu beyhude tartışmalarla siyasete zaman kaybettirmesinler. Beceriksizlikleriyle, icraatsızlıklarıyla nam salan belediyelerine odaklansınlar ve milletimize hizmet etsinler. CHP, illa ki bir şey değiştirmek istiyorsa; milletimize çile olan “CHP Belediyecilik anlayışını” değiştirmelidir. Dedi.
“BİLİYORUZ, BU DURUM İSRAİL’İ VE SİYONİSTLERİ RAHATSIZ EDİYOR”
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ konuşmasının sonunda,” Bizim gündemimiz, Türkiye’dir. Bizim gündemimiz, insanlıktır. Gazze’de yaşanan zulmün karşısında duruyoruz. İsrail’in katliamlarına karşı net bir duruş sergiliyoruz. Bu insani dramın son bulması için liderimiz Recep Tayyip Erdoğan’ın öncülüğünde mücadele ediyoruz. Tek bir masum çocuğun, kadının ve insanın tek bir damla kanına razı değiliz. Duruşumuzla, tarihimize ve ecdadımızın mirasına sahip çıkıyoruz. Tüm dünyaya bu vahşeti tüm boyutlarıyla anlatmak bizim boynumuzun borcudur. Ailemize, arkadaşlarımıza, evlatlarımıza İsrail zulmünü anlatmak, asli vazifemizdir. Biliyoruz, bu durum İsrail’i ve Siyonistleri rahatsız ediyor. Farkındayız, bu durum Siyonistleri destekleyen batılı lobileri rahatsız ediyor. Anlıyoruz, bu durum İsrail ile dirsek temasındaki terör örgütlerini rahatsız ediyor. Her şeyi anladık da, peki, bu durum aynı zamanda neden Cumhuriyet Halk Partisi’ni rahatsız ediyor? Neden şanlı Çanakkale destanından Filistin’e uzanan emperyalistlere karşı mücadele verme hali CHP’yi saldırganlaştırıyor? Bu soruya neden olan anlayış, maalesef bir utanç kaynağıdır. Bu sorunun sağlıklı bir cevabı yoktur. Problem, bu sorunun sorulmasına neden olacak açıklamanın Cumhuriyet Halk Partisi sözcüsü tarafından yapılmış olmasıdır.
“SEÇİMSİZ GEÇECEK YAKLAŞIK 3 BUÇUK YIL BİR FIRSATTIR”
Siyasi rakip olduğumuz CHP kadrolarının millet ve memleket sevgisizliği acınasıdır. AK Parti ailesinin kıymetli fertleri, AK Parti, Türkiye’ye ve millete hizmet etmeyi sürdürecektir. Seçimsiz geçecek yaklaşık 3 buçuk yıl bir fırsattır. Bu fırsatı en iyi şekilde değerlendireceğiz. Türkiye’nin sorunlarını da çözeceğiz, Gazze’ye ve mazlum coğrafyalara nefes olmayı da sürdüreceğiz. Siyasette, icraatta, insanlıkta öncülük edeceğiz. Belki tek amacı kendi siyasi geleceği olanlara bunu öğretemeyeceğiz. Belki makam uğruna birbirini rezil etmekten imtina etmeyenler bizi anlamayacak. CHP’nin kurultayında yaşananlar ortada. Belki beceriksizliklerini ideolojik maskelerle örtmeye çalışanlar gerçeği göremeyecek. Ama biz taş üstüne taş koymaktan, milletimiz için çalışmaktan ve insanlık onuruna sahip çıkmaktan vazgeçmeyeceğiz.” İfadelerine yer verdi.
UZKURT: İLİMİZE ÇOK CİDDİ YATIRIMLARI KAZANDIRMIŞ BULUNMAKTAYIZ
AK Parti Tanıtım ve Medyadan sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ’ın Niğde ziyareti kapsamında eşlik eden AK Parti Niğde Milletvekili Cevahir Uzkurt ise bu buluşmada yaptığı açıklamada; “Biz sürekli ilimiz genelinde tüm teşkilatımızla beraberiz. Niğde’de bu defa farklı bir buluşma gerçekleşti. Biz ilimizin tarımdan sağlığa, spordan kültüre kadar tüm sorunları ile ilgileniyor. Gerekli taleplerini alıyoruz, bu kapsamda da ilimizin ihityacı olan gerekli projelerin onaylanması ve ilimize gerekli yatırımların yapılması ve bu projeler için gerekli finansmanların sağlanması konusunda ilgili bakanlarımız ile bu konuda görüşüyor ve takibini sürdürüyoruz. İlimize çok ciddi yatırımları kazandırmış bulunmaktayız. İlimizin tarım ile ililig gelişmelerini ilgili bakanımız ile görüşmekle beraber ilimizin var olan sanayi potansiyelini geliştirmek, bu anlamda, daha yüksek teknolojik alanlarda sanayi yatırımlarını ve nitelikli istihdamını artıracak birtakım yatırımların gelmesini sağlamayı arzu ediyoruz” dedi ve Niğde’nin gelecekte her alanda belirlenen hedeflere ulaşması için çalışmaların devam edeceğini ifade etti.
(Dahi GEDİK)

Milletvekili Gürer: Niğde Müzesiz kaldı Milletvekili Gürer: Niğde Müzesiz kaldı

Hamza Dah Ak Parti

Hamza Dağ Ak Parti Için Değişim, Maske Değil Hakikattir 1

Editör: Niğde Haber