Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde 2 ayrı branşta sertifikalı eğitimleri başladı.
Sağlık Bakanlığı tarafından, Türkiye Kamu Hastaneleri Genel Müdürlüğü tarafından Sertifikalı eğitim programları uygulama yetkisi alan Hastanede ‘Acil Bakım Hemşireliği 1’nci Dönem Sertifikalı Eğitim Programı’ ve ‘Ameliyathane Hemşireliği 1. Dönem Sertifikalı Eğitim Programı’ başladı.
UYGULAMALI EĞİTİM KLİNİK REHBER HEMŞİRELERİNİN GÖZETİMİNDE SÜRDÜRÜLECEK
Hastane Başhekimliği tarafından, gerçekleştirilen sertifikalı eğitim programlarıyla ilgili yapılan açıklamada, “Hastanede düzenlenen "Acil Bakım Hemşireliği Sertifikalı Eğitim Programına" toplam 10 kişi kursiyer olarak kabul edildi. Eğitim süresi 24 Haziran - 5 Ağustos tarihleri arası, 15 mesai günü teorik, 15 mesai günü uygulamalı eğitim olarak planlanandı. Uygulamalı eğitim klinik rehber hemşirelerimizin gözetiminde sürdürülecek. Amacı akut olarak ortaya çıkan fiziksel ya da psikolojik sorunları olan bireylerin bakımından sorumlu, kritik ve karmaşık hasta bakım gereksinimlerini karşılayabilecek yeterli bilgi, beceri ve tutuma sahip hemşireler yetiştirmek” denildi.
NİĞDE’NİN İLÇELERİNDEN VE ÇEVRE İLLERDEN DE KURSİYERLER KATILIYOR
Hastanede düzenlenen diğer eğitim detayının yer aldığı açıklamanın devamında ise , ”Ameliyathane Hemşireliği 1. Dönem Sertifikalı Eğitim Programına’’ ise toplam 6 kişi kursiyer olarak kabul edildi. Eğitim süresi 24 Haziran - 24 Temmuz tarihleri arasında 12 iş günü teorik eğitim, Teorik Eğitim bitiminde Teorik sınav yapılacaktır. Teorik eğitimden sonra Uygulama eğitimine geçilecektir. Bu program ile Ameliyathanede çalışan Hemşirelerin görevlerini etkin ve verimli bir şekilde yürütmesini sağlayacak bilgi, beceri ve tutumları kazanmaları amaçlanmaktadır. Sertifika programı Hastanemiz ameliyathanesinde çalışan personelimizin yanı sıra ilçelerimizden ve başka illerden katılan kursiyerlerimiz ile gerçekleştirilmektedir.” İfadeleri yer aldı.
(Dahi GEDİK)

Karaca: Anne sütü bebeğin sigortasıdır Karaca: Anne sütü bebeğin sigortasıdır

Hastanede Sertifikalı Eğitimler Başladı 1

Editör: Niğde Haber