Gürer: 2024 çiftçi için kara bir yıl oldu Gürer: 2024 çiftçi için kara bir yıl oldu

Yeniden Refah Partisi (YRP)Niğde İl Başkanı Taner Gümüş, Niğde ve ülke gündemine dair bir basın açıklaması yaparak, “Ülkede refah düzeyinin yükselmesi gerekiyor. Gençlerimiz mutsuz umutsuz durumdalar” dedi.
Yeniden Refah Partisi Niğde İl Başkanı Taner Gümüş bir basın açıklaması yaparak Niğde’nin sorunlarını ele aldı. Başkan Gümüş yaptığı açıklamada: “Türkiye açısından en önemli sorun ekonomidir. Borç faiz vergi ekonomisinden uzaklaşmalıyız. Ama sürekli borç faiz vergi ekonomisini takip ettiğimiz için sürekli ekonomik sıkıntı çanları gerçekten çalmak üzere. Birçok esnafımız, Kobilerimiz gerçekten çok zor durumdalar.
EĞİTİM NASIL OLURSA GELECEK O ŞEKİLDE ŞEKİLLENECEK
Tabi ki en başta eğitim olması gerekiyor. Eğitim nasıl olursa gelecekte ülkemiz o şekilde şekillenecek. Eğitimde çocuklarımıza ekonomi anlatılmıyor. Çok güzel bir düzeyde eğitim olursa güzel bireyler yetiştirebiliriz. Çocuklarımız dini bir ülkede doğdular. Tabi ki dini de öğreteceğiz ama bilimsel ve dini eğitimi aynı anda götürmemiz gerekiyor.
DAYISI OLAN, TORPİLİ OLAN İŞİ ALIYOR
Öğretmen atamalarında oldukça sıkıntı var. Bizim sürekli savunduğumuz konu mülakatın kaldırılmasıydı. Çünkü örnek vermek gerekirse bir aday 50 puan almış, diğeri 80 almış. Dayısı olan, torpili olan işi alıyor. Biz bunun önüne geçmenin mücadelesini vereceğiz.
TRAFİK SIKINTISI VAR
Niğde’mizin trafik sıkıntısı var. Bir tane battı çıktı bile yok. Yol kenarlarında parkomat sistemi var. Bu sistem trafiği iyice zora sokuyor. Bazı vatandaşlarımız belediyeye rahat girip çıkamıyorlar. İşlerini rahat göremiyorlar. Özel kalemler gibi müdürler gibi birilerini devreye sokmak gerekiyor. Vatandaşın derdi çok inşallah çözümü de bizdedir. Yeniden Refah Partisi belediyeciliği gelince inşallah bu sorunlar ortadan kalkacaktır.
İNSANLAR İŞ ARAMAK İÇİN GÖÇ EDİYOR
Tüm ilçelere beldelere ziyaretlerde bulunuyoruz. Birçok ilçemizin, beldelerimizin sorunları var. İstihdam noktasında şuanda Organize Sanayi Bölgesi yapılıyor. İstihdama inşallah katkı sağlar. İşsizlik oranı çok fazla durumdadır. Burası kırsal kesim. Tarım ve Hayvancılık köylerde beldelerde bittiği için insanlar iş aramak için şehirlere göç ediyor. Burada da işsizlik oranı artıyor.
Niğde’ye öncelikle büyük fabrikaların gelmesini istiyoruz. Bir otomobil fabrikası gelebilir, askeriye olarak acemi birliği gelebilir. Niğde küçük ölçekli bir yer istihdam az. Büyük fabrikalar gelirse ekonomiye can verir. Niğde şuanda bir emekli şehrine dönüştü.  Emeklilerinde aldığı maaş ne kadar ki ne kadar harcasın.
KİRALAR BAŞLI BAŞINA BELA
Niğde de kiralar başlı başına bela. En kötü daireye 7-8 bin lira istiyorlar. Öğrencilerimiz var. Üniversite öğrencilerimiz de bu konuda sıkıntı çekiyorlar. Hükümetimizin bu konuda bir çözüm getirmesi gerekmektedir.
ÇİFTÇİMİZ HAK ETTİĞİ DEĞERİ GÖRECEKTİR
Niğde ile ilgili Tarım ve Hayvancılıkta planlarımız var. Tarım ve Hayvancılığı hayata geçirebilirsek istihdama da katkı sağlanacak. Çiftçimiz hak ettiği değeri görecektir. Çiftçimiz hak ettiği değeri bulamayınca üretmez hale geldiler. Sanayi bakımından Niğde oldukça güzel bir bölgede bulunuyor. Niğde Ankara otobanımız var. Sanayicilik konusunda limanlara da yakınız. Oldukça önemli bir bölgedeyiz. Bunu iyi değerlendirmemiz gerekiyor.
NİĞDE PATATESİ BİTME NOKTASINA GELDİ
Niğde Patatesi bitme noktasına geldi. Gübre, mazot, elektrik çok pahalı. Böyle olunca da çiftçi ekmek istemiyor. Bugün tarlada patates 5 liraya kalkıyor. Marketlerde 20 lira. Asıl parayı kazanması gereken çiftçilerimiz kazanmıyor. Aracılar kazanıyor. Hükümetimiz çiftçilerimizin ürünlerini değerinde garantili bir şekilde alması gerekiyor. Her şeye bir yılda iki üç katı zam geldi. Ama çiftçinin ürününe alım fiyatına beklenen zam gelmedi.  Kısaca sorun çok ama mevcut iktidarda çözüm yok” dedi.
(Dahi GEDİK)

Editör: Niğde Haber