GÜNCEL

İpek: Teröristlere özgürlük kapısı açılmak isteniyor

Abone Ol

Niğde Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Başkanı Hasan İpek, Abdullah Öcalan’ın ağırlaştırılmış müebbet cezasını da içeren bir yasa teklifinin Türkiye Büyük Millet Meclisi komisyonuna sunulmasıyla ilgili sert ifadeler yer alan yazılı basın açıklaması yaptı.
“ŞEHİTLERİMİZİN AZİZ HATIRASINA VE MİLLETİMİZİN BİRLİK RUHUNA İHANETTİR”
Dernek Başkanı İpek, açıklamasında “Terör örgütüne hizmet eden böylesi girişimler, milletimizin hafızasında silinmez izler bırakacak ve hiçbir şekilde kabul edilmeyecektir.8 Ekim 2024 tarihinde sunulan 110 maddelik yasa teklifinin hızla komisyona getirilmesinin, şehit aileleri ve gaziler arasında büyük rahatsızlık yarattı. Bu tür düzenlemelerle teröristlere özgürlük kapısı açılmak isteniyor. Böyle bir yasa teklifi, şehitlerimizin aziz hatırasına ve milletimizin birlik ruhuna ihanettir “Dedi.
“MİLLETİMİZİN SİNİR UÇLARINA DOKUNMAYA ÇALIŞIYORLAR”
İpek açıklamasının devamında, “Abdullah Öcalan’ın affına yönelik herhangi bir girişimin devletin bekasına zarar vereceği ve şehit aileleri ile gazilerin asla buna müsamaha göstermeyeceği belirtildi. İpek, “Bu tür girişimlerle milletimizin sinir uçlarına dokunmaya çalışıyorlar. Ancak bizler, her zaman devletimizin ve hukukun yanında duracak, hain emellere karşı mücadelemizi sürdüreceğiz. Şehitlerin ve gazilerin hatıralarının korunmasının milli bir sorumluluk olduğunu vurgulayarak, “Bu vatan uğruna can veren kahramanlarımızın aziz hatırasını incitmeye yönelik her adımın karşısında duracağız. Aziz milletimiz, şehit aileleri ve gazilerimizle birlikte bu mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğiz” İfadelerine yer verdi.
(Haber Merkezi)

{ "vars" : { "gtag_id": "G-815M9GDBNG", "config" : { "G-815M9GDBNG": { "groups": "default" } } } }