İlkokul öğrencisini taciz eden sanık: Başıma gelecekleri biliyordum İlkokul öğrencisini taciz eden sanık: Başıma gelecekleri biliyordum

Yaz aylarında oldukça hareketli olan araç trafiği beraberinde kazaları da getirirken, Niğde Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Kızıltan konu ile ilgili gazetecilere değerlendirmede bulundu ve kazaların büyük çoğunluğunun sürücü hatalarından kaynaklandığını ifade etti.
Son süreçte meydana gelen trafik kazalarının oluş nedeninde sürücü ve yaya hatalarından kaynaklandığını bununda dikkate alınması gereken bir konu olduğuna işaret eden Niğde Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Halil İbrahim Kızıltan, “Trafik cezaları ne kadar artırılırsa artırılsın, kazaların önüne geçilmiyor” dedi ve bu konuda önemli adımlar atılmasında fayda olduğuna işaret etti.
Ülkenin en önemli sorunlarından bir tanesi olan trafik kazalarının yaşanmaması için sürücülerin daha dikkatli olması gerektiği konusunda sürekli olarak uyarılarda bulunan ve bunu bir kez daha dile getiren Niğde Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Kızıltan, “Sürücü hataları trafik kazalarında da başı çektiğini gibi kazaların artmasında en büyük sebebin aşırı hız geliyor. Dikkatsizlik ve hatalı sollama gibi durumlar ise bunun cabası. Trafik cezaları ne kadar artırılırsa artırılsın, kazaların önüne geçilmiyor. Kazaların önüne ancak eğitim ve denetimlerin artırılması ile geçilmesi mümkün olur. Kazaların oluşumunda en büyük unsurun sürücü kusurlarıdır. Trafik kazalarındaki sürücü kusurları her yıl artarak devam ediyor” dedi.
(Salih ALPTEKİN)

Editör: Niğde Haber