SAĞLIK

Kemik yetersizliğinde implant mümkün

Abone Ol

Diş Hekimi Dündar Özbaylar, kemik yetersizliklerinde başarılı implant tedavisi mümkün olduğunu ifade etti.
Özbaylar, kemik yetersizliği, implant tedavisi düşünen hastalar için uygun tedavi yöntemleri ve uygun cerrahi teknikler kullanılarak tedavinin başarılı sonuçlar alındığını belirtti. Bu sayede güçlü  ve estetik bir gülüşe sahip olmanın mümkün olduğunu belirten Dr. Özbaylar, “Kemik yetersizliği durumunda bile hastanın  genel sağlığı iyileşme potansiyeli uygunsa  başarılı implant sonuçları elde etmek mümkündür. İmplant tedavisi için kemik yetersizliği yaşayan hastalar, hekimleri  ile görüşerek uygun tedavi planını ve seçeneklerini değerlendirmelidirler. Bu sayede sağlam ve estetik bir gülüşe sahip olmak mümkün olabilir.” dedi.
KEMİK ONARIMI TEDAVİSİ
Diş Hekimi Özbaylar, üst çenelerde, dişlerin hemen üstünde bulunan anatomik boşluklara maksiller sinüs adı verildiğini ifade ederek, şöyle konuştu “Maksiller sinüsler hayat boyu büyümelerini sürdürürler. Sinüslerin hacmindeki artış, üst çenelerdeki kemik hacminde azalmaya yol açar. Fizyolojik olarak kabul edilebilecek bu kemik kayıpları, implant uygulamalarına olanak tanımayacak boyutlara ulaşabilir.Bu durumda, eğer implant terapisi uygulanacaksa, Sinüs Lifting adı verilen, özel operasyonlarla sinüslerin hacmini azaltıp, kemik hacmini artırmaya yönelik özel bir cerrahi müdahale uygulanmalıdır. Hastanın isteğine göre lokal ya da genel anestezi altında uygulanabilen bu operasyon ile çene kemiği ile sinüs mukozası arasına kemik partikülleri yerleştirilir ve takip eden altı aylık sürede kemik oluşumu beklenir. Bu amaçla hastanın kendi vücudundan alınacak kemikler kullanılacağı gibi, kemik bankalarından elde edilecek kemik ile inorganik yada organik materyaller de kullanılabilir.”
ÇENE KEMİKLERİNDE GÖRÜLEN ERİME
Kemik oluşumu tamamlandıktan sonra ise rutin implant uygulamalarına geçildiğini vurgulayan Özbaylar, sözlerine şöyle devam etti, “Ogmentasyon üst çene yada alt çenede Alveol Kemiği Ogmentasyonu (Genişletme) Diş çekimlerinden sonra, uzun dönemde karşılaşılan en büyük problemlerden biri çene kemiklerinde görülen erimedir. Diş kayıplarının tedavisi, implant uygulamaları ile giderilecekse kemik yüksekliği ve hacmi daha da önem kazanır. Implant uygulaması, belirli yükseklikte ve kalınlıkta kemik varlığını gerektirir. Erken yaşta diş kayıpları ya da yoğun diş eti iltihabı sonucu kemik hacminde oluşan azalmaları kemik onarımları ile giderilebilir. Bu onarımlar, hastaların kendi vücutlarından alınan kemik ile gerçekleştirilebildiği gibi, inorganik materyaller de aynı amaçla uygulanabilir.”
KEMİK YETERSİZLİĞİ
Kemik yetersizliğinin en önemli ve başlıca iki nedeninin diş kayıpları ve periodontal hastalıklar olduğunu hatırlatan Diş Hekimi Dündar Özbaylar, “Bunların yanı sıra travma nedeniyle de diş çevresinde kemik yetersizlikleri görülebilmektedir. Periodontal hastalıkların oluşmasını etkileyen en önemli faktörlerden birinin sigara kullanımı olduğu unutulmamalıdır. Sigara kullanımı, diş eti hastalıklarına ve diş çevresinde yer alan kemiklerin kaybında önemli bir rol oynamaktadır. Birçok çalışma sigara kullanımının ağız içi yapısına önemli oranda zarar verdiğini göstermiştir. Sigara kullanımının yanı sıra kötü beslenme gibi bazı durumlar da kemik kaybı yatkınlığını artırabilmektedir.” şeklinde konuştu.
KEMİK YETERSİZLİKLERİNDE İMPLANT TEDAVİSİ MÜMKÜN
'İmplant diş, kaybedilen dişlerin yerine koyulmasında ve gündelik hayatınıza sorunsuzca devam etmeniz konusunda kullanılan en yaygın yöntem olduğunu söyleyen Diş Hekimi Dündar Özbaylar, “Çene kemiği üzerinde bir dereceye kadar rezorbsiyon yaşayan hastalar da dâhil olmak üzere, farklı ihtiyaçlara yönelik olarak geliştirilmiş implant tedavisi yöntemleri vardır. Kemik yetersizliklerinde başarılı implant tedavisi mümkün' diye konuştu.
(İHA)

{ "vars" : { "gtag_id": "G-815M9GDBNG", "config" : { "G-815M9GDBNG": { "groups": "default" } } } }