KUANTUM 'UÇMA'

Abone Ol

Kendileri her ne kadar sıçrama tabirini kullanıyor olsalar da bu denli tanrıcılık oynamalarını basit bir zıplama hareketi ile sınırlandırmaları haksızlık doğrusu.

Spiritüelcilerin "Kuantum Sıçrama" diye verdikleri eğitimlerde, üzerine basa basa söyledikleri şu: 

-Evreni uzakta arama; o senin içinde. Evreni, yani kendini ikna et; her isteğin gerçekleşsin.

Bu çarpıcı vaat, akidesi ürkenler için cepten bir iki Mevlana sözü çıkarılıp birkaç tane de ayet-i kerime ile desteklenmeye çalışılarak, "Sıkıntı yok, dine muhalif konuşmuyoruz." şeklinde yumuşatılır.

Az evvel kendince ayetten delil getirdiğini zannettiği konuyu ise, iki dakika içinde "Dinsiz de olsan değişmez" e bağlar. Bunların dinle ilgisi yok, bilim bu bilim! Dedikten sonra döner, meditasyon yapın der. Bir dakika! Hinduların tanrılarıyla iletişim kurma yolu değil miydi o? Ta kendisi! Hani dinle ilgisi yoktu? Bal gibi de başka bir inanç, başka tanrılar, başka amaçlara hizmet var burada. Ya ne olsundu? 

Tüm dünyayı, tasarladıkları Yeni Çağ için, inançsızlık çatısı altında toplamayı hedeflemişler ne de olsa... 

Bu gayenin ekonomi ayağı var, gıda-tarım ayağı var, teknoloji ayağı zaten var; bu da psikoloji ayağı oluyor. Az da değiller, halı yıkamacıdan çok bilinçaltı temizlikçisi mevcut ülkemde. Bir de yaşam koçları... Meydan boş demek ki. Kutsallarına sıkı sıkı sahip çıkamayan cemiyetlerin ruhsal sıkıntılarını onarmak için çeşitli bâtıl fiil ve sözleri, kuantumla ışıklandırıp göz alıcı hale getirmelerine şaşmamak lazım.

Hareket şu: Kün fe yekün' ü evrene mal etti, evreni de içine aldı, oturdu. Ben istersem herşey olur, dedi. Bunu anlatırken acıktı, susadı, yoruldu... İçindeki organlardan hiçbirine söz geçiremedi ama "Evreni ikna et; istemek yeterli!" diyor. 

Girişte verilen su, içerde anlatılan bu zokayı rahat yutabilin diye değil, eğitime ödediğiniz paranın üzerine için diyedir.

"Ama hem bunları uygulayıp hem de namaz kılabilirsin diyorlar?!" 

Derler tabi; kainatın yaratıcısıyla arana evreni koyarsan, Rabbim hayrlısıyla versin, vermemişse bunda hikmet vardır, demeyi unutup ne istersem sahip olurum diye uçarsan, meditasyonla şeytanın açtığı yoldan habis ruhlara bağlanırsan, onlar da bilir elbet zamanla kendiliğinden uzaklaşacağını.

Hatice Doğan

{ "vars" : { "gtag_id": "G-815M9GDBNG", "config" : { "G-815M9GDBNG": { "groups": "default" } } } }