Dağ Mihmandarlığı Eğitimi tamamlandı Dağ Mihmandarlığı Eğitimi tamamlandı

Niğde'nin Bor ilçesine bağlı Kemerhisar beldesi, bir kişiyi ısıran sokak köpeğinin kuduz olduğu şüphesiyle karantinaya alındı. Köpeğin ısırdığı vatandaşın tedavisi devam ederken, ölü bulunan köpekten incelenmek üzere numune alınırken sonrasında yeni gelişmelerde oldu.
VALİLİKTEN YÜREKLERE SU SERPEN AÇIKLAMA GELDİ
Niğde Valiliğinden, kuduz olayı ile ilgili alınan son bilgiye göre; Köpeğe dair test sonucu resmi olarak ilgili kuruma gönderildiği, yapılan testlerin negatif olarak sonuçlandığı ve kuduz riskinin görülmediği öğrenildi.
İLK AÇIKLAMADA KARANTİNA TEDBİRLERİ ALINMIŞTI
Niğde Valiliği tarafından yapılan açıklamada, "Bor ilçesine bağlı Kemerhisar kasabası Cumhuriyet Mahallesi'nde H.Ş., sahipsiz bir köpek tarafından ısırılması üzerine olası kuduz hastalığı yönünden tedavisi için Bor Devlet Hastanesi'ne başvurmuştur. Vatandaşımızın olası kuduz hastalığına yönelik tedavileri hastanede devam etmekte olup, sağlık durumu iyi olmakla beraber gözetim altında tutulmaktadır. Söz konusu köpeğin Kemerhisar Cumhuriyet Mahallesi'nde ölmesi üzerine İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğüne ihbar yapılmış, ardından görevli veteriner hekim tarafından bir adet marazi madde kafa, kuduz yönünden incelenmek üzere 19.06.2024 tarihinde Konya Veteriner Kontrol ve Orman Müdürlüğüne gönderilmiştir. Köpeğe ait kadavra, resmi veteriner hekim gözetiminde dezenfekte edilerek gömülmüştür" denilmiş ve bölgede karantina uygulanması kararı verilmişti.
(Dahi GEDİK)

Editör: Niğde Haber