Okula yeni başlayan çocuklarda okul fobisine dikkat Okula yeni başlayan çocuklarda okul fobisine dikkat

Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınav sonuçları erişime açılırken sistem üzerinde yaşanan yoğunluk heyecanlı bekleyişi de beraberinde getirdi.  2024 LGS’ye 1 milyon 38 bin 192 öğrenci başvuruda bulunmuştu. LGS kapsamındaki merkezi sınav sonuçları, "https://www.meb.gov.tr" adresinden açıklandı.
meb.gov.tr adresi üzerinden sorgulamaya açılan sınavın sonuçları için öğrenciler T.C. kimlik numaraları ile sisteme giriş yapması gerekiyor. Sonuçlar posta ile gönderilmeyecek.
LGS TERCİHLERİ NE ZAMAN YAPILACAK?
Tercih işlemi öğrenci ve velisi tarafından https://e-okul.meb.gov.tr internet adresinden veya herhangi bir ortaokul/imam hatip ortaokulu müdürlüklerinden yapılabilecektir. Yapılan tercihler mutlaka ilgili ortaokul müdürlüklerine onaylatılması gerekiyor.  Tercih süreci sonuçların açıklanmasının ardından netleşecek. Sınava giren ve Merkezî Sınav Puanına sahip olan öğrenciler dâhil tüm öğrenciler yerel yerleştirme ile öğrenci alan okul tercihinde bulunmak zorundadır. Yerel Yerleştirme ile Öğrenci Alan Okullar ekranından tercih yapılmaması durumunda, öğrencilere Merkezî Sınavla Öğrenci Alan Okullar ile Pansiyonlu Okullar tercih ekranı açılmayacak.
(Haber Merkezi)

Editör: Niğde Haber