7. Niğde Kitap Fuarı, ünlü oyuncu ve yönetmen Müfit Can Saçıntı’yı konuk ederek Niğdeli kitapseverlere unutulmaz bir gün yaşattı. Namıdiğer "Mandıra Filozofu" olarak tanınan Saçıntı, imza günü ve söyleşi etkinliğiyle okurlarıyla buluşurken sevgi ve felsefe üzerine beyin jimnastiği yaptırdı.
Söyleşisinde Can Yücel, Yunus Emre, Levent Kırca ve Rasim Öztekin gibi isimlerden, hayatında iz bırakan anılardan bahseden Saçıntı, katılımcılara düşündürücü ve eğlenceli dakikalar yaşattı. Filozofluk arayışını “çakma filozof” olarak nitelendiren ünlü oyuncu, “Ben filozof değilim, kendimi anlamaya çalışıyorum” diyerek izleyicilerden alkış topladı.

Niğde'nin kültürel zenginlikleri İstanbul'da görücüye çıkıyor Niğde'nin kültürel zenginlikleri İstanbul'da görücüye çıkıyor

Mandıra Filozofu, 7. Niğde Kitap Fuarı’nda Hayranlarıyla Buluştu (1)-1
MANDIRA FİLOZOFU FİLMİNİN DERİNLİĞİ VE ANLAMI
 “Mandıra Filozofu” filminin hikayesini de anlatan Saçıntı, paraya karşı çıkan Mustafa Ali karakterini canlandırmanın kendisi için büyük bir keyif olduğunu dile getirdi. Filmde, Mustafa Ali'nin zengin iş adamı Cavit Bey’le (Rasim Öztekin) yaşadığı çatışmaların, paranın hayatın tek ölçütü olmadığını gösterdiğini vurgulayan Saçıntı, izleyicilere bir yandan güldürü bir yandan da derin düşünceler sunduklarını ifade etti.
FELSEFİ SORGULAMALAR VE İLGİNÇ SORULAR
Söyleşi sırasında Saçıntı, katılımcılara günlük alışkanlıkların kökenini sorgulatan sorular sordu. “Saati neden sol kolunuza takıyorsunuz?” ve “Gömlek düğmeleri neden farklı taraftadır?” gibi sorularla izleyicilerini düşünmeye teşvik eden Saçıntı, bu alışkanlıkların eski zorunluluklardan kaynaklandığını açıkladı. Katılımcılar bu sorularla büyük bir şaşkınlık yaşarken, Saçıntı'nın verdiği yanıtlarla gülümsemekten kendilerini alamadı.

Mandıra Filozofu, 7. Niğde Kitap Fuarı’nda Hayranlarıyla Buluştu (4)
YUNUS EMRE’YE HAYRANLIK VE MODERN FELSEFEYE BAKIŞ
Seyircilerin sorularına içtenlikle yanıt veren Müfit Can Saçıntı, Yunus Emre’nin hayatını okumanın ilham verici olduğunu belirtti. Yunus Emre'nin halk şairi olarak büyük bir bilge olduğunu vurgulayan Saçıntı, “Modern felsefe insanın içinden çıkar” diyerek izleyicilere düşünmenin önemini hatırlattı.
UNUTULMAZ ANILAR VE GÜLDÜREN DİYALOGLAR
Seyircilerden bir hanımefendinin, annesi Filiz Hanım için telefonla canlı yayında Saçıntı’dan selam istemesiyle keyifli bir an yaşandı. Canlı görüntülü olarak Filiz Anneye  “Her şeye karşıyım ama Filiz Anne'ye değilim,” diyerek tüm izleyicilere kahkaha attıran Saçıntı, izleyicilere dostça ve samimi bir söyleşi sundu.

Mandıra Filozofu, 7. Niğde Kitap Fuarı’nda Hayranlarıyla Buluştu (2)
KİTAP OKUMANIN GÜCÜ ÜZERİNE MESAJLAR
Kitap okumanın beyni geliştirdiğini belirten Saçıntı, “Okumaya inancınızı kaybetmeyin, ben sizleri tebrik ediyorum,” diyerek Niğdeli kitapseverlere teşekkür etti. Niğde Kitap Fuarı’nın ülke genelinde ilk ona girdiğini ifade eden Saçıntı, Niğdelilerle gurur duyduğunu da sözlerine ekledi.
NİĞDE HABER GAZETESİ’NE İMZA VE HATIRA FOTOĞRAFI
Söyleşi sonrasında, Niğde Haber Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Murat Ümranlıoğlu ile tanışan Saçıntı, kendisine benzettiği Ümranlıoğlu ile keyifli bir sohbet gerçekleştirdi.
Gazetenin muhabiri Çağlar Tuncer ile de hatıra fotoğrafı çektiren Saçıntı, imzalı posterini “Niğde Haber Gazetesi ve Çağlar Tuncer’e karşı değilim” sözleriyle süsleyerek samimiyetini gösterdi.
Söyleşi sonrası izleyicilerine imza dağıtan ve hatıra fotoğrafları çektiren Müfit Can Saçıntı, katılımcılara unutulmaz anılar bıraktı. Saçıntı'nın sıcak ve dostane yaklaşımı, Niğde Kitap Fuarı’na katılan kitapseverler için keyifli bir hatıra olarak hafızalarda yerini aldı.
(Çağlar TUNCER)

Editör: Niğde Haber