SPOR

A Milli Takım'ın Çekya zaferi

Abone Ol

A Milli Takımımız, 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası F Grubunda üçüncü ve son maçında Çekya'yı 2-1 mağlup etti. Milliler, bu sonuçla grubu ikinci bitirerek, son 16 takım arasına girmeyi başardı ve Avusturya ile eşleşti.
14 Haziran tarihinde başlayan ve 14 Temmuz’da sona erecek olan 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası’nın heyecanı tüm hızıyla devam ediyor.
Almanya’nın ev sahipliğinde yapılan turnuvanın F Grubu üçüncü maçında Ivan Hasek’in çalıştırdığı Çekya ile Vincenzo Montella yönetimindeki A Milli Futbol Takımımız karşı karşıya geldi. Volksparkstadion’da oynanan ve Rumen hakem Istvan Kovacs’ın düdük çaldığı müsabakada kazanan 2-1'lik skorla milli takımımız oldu.
Milli Takım'a galibiyeti getiren golü 51. dakikada Hakan Çalhanoğlu ve 90+4. dakikada Cenk Tosun kaydetti. Çekya'nın golü 66. dakikada Tomas Soucek'ten geldi. Bu sonuçla Milli Takım 6 puanla grubu ikinci sırada tamamladı ve son 16 takım arasına girmeyi başardı. A Milli Takımımız 2 Temmuz'da Avusturya ile karşılaşacak. 1 puanlı Çekya ise turnuvaya veda etti.
(Haber Merkezi)
Foto: İHA


{ "vars" : { "gtag_id": "G-815M9GDBNG", "config" : { "G-815M9GDBNG": { "groups": "default" } } } }