Üniversite yenilenebilir enerji hedeflerine öncülük ediyor Üniversite yenilenebilir enerji hedeflerine öncülük ediyor

Tüm yurtta olduğu gibi Niğde’de de 2024-2025 yeni eğitim ve öğretim yılında okul öncesi ile ilkokul 1’inci sınıf öğrencileri, uyum süreci kapsamında ilk ders zili önümüzdeki hafta başı yani 2 Eylül Pazartesi günü çalacak. Niğde’de çocuklarını okula gönderecek veliler bir yandan alışveriş telaşına devam ederken bir yandan da çocuklarının heyecanını paylaşmaya çalışıyorlar. Ayrıca Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (MTAL) 9’ncu sınıf öğrencilerinin uyum eğitimi ile başlıyor. Bunların dışında kalan öğrenciler ise diğer hafta ders başı yapacak.
Niğde’de aileler ve öğretmenler önceki yıllarda olduğu gibi bu yılda okulla ilk kez tanışacak öğrencilerin ilk okul deneyimi heyecanını paylaşacak. Okul öncesi eğitim kurumlarında ve ilkokul birinci sınıflardaki öğrenciler için uyum haftası kapsamında haftada 1 gün yüz yüze eğitim gerçekleştirecek.  Okul öncesi ve birinci sınıfa başlayacak öğrenciler okullarıyla, öğretmenleriyle ilk kez tanışacak ve okulları minik öğrencilerle şenlenecek.
Okul öncesi ve ilkokul 1’inci sınıf öğrencilerinin, okul kaygılarını gidermek ve okul ortamını sevdirmek amacıyla Milli Eğitim Bakanlığı’nın başlattığı uyum programı çerçevesinde miniklere İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri, oyun ağırlıklı geçecek iki gün boyunca çocukların okul ortamına alışmasına yönelik faaliyetler yapılacağını bildirdi. Böylelikle çocukların okula uyumları daha kolay hale getirilecek.

2023 YILI VERİLERİ
geçtiğimiz yıl yani 2023-2024 Eğitim öğretim yılında 137 şubede 4 bin 231 okul öncesi öğrencimiz 289 şubede 4.795 1’nci sınıf öğrencimiz, 117 şubede bin 908, 9’ncu sınıf Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencimiz 4 Eylül 2023 Pazartesi günü itibariyle uyum eğitimine başlamıştı. 2024 YILI verileri henüz paylaşılmazken bu yılki verilerin açıklanması bekleniyor.
(Salih ALPTEKİN)

Editör: Niğde Haber