GÜNCEL

Müdür Baş: işlenmeyen tarım arazileri listeleri hazırlandı

Abone Ol

Niğde İl Tarım ve Orman Müdürü Asım Baş, Niğde’de üst üste iki yıl süreyle işlenmeyen tarım arazilerinin kiraya verilerek tarımsal üretime kazandırılmasına yönelik yürütülen çalışmalar hakkında bilgi verdi.
İl Tarım ve Orman Müdürü Baş, açıklamasında, “Bakanlığımızın 3/7/2005 tarih ve 5403 sayılı Toprak Koruma ve Arazi Kullanımı Kanunun 8/K maddesi uyarınca, üst üste iki yıl süreyle işlenmeyen tarım arazilerinin kiraya verilerek tarımsal üretime kazandırılmasına yönelik çalışmaların yürütülmesine dair usul ve esasları belirleyen yönetmelik 22 Ağustos 2024 tarih ve 32640 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girmiştir. Bu kapsamda; İl/İlçe Müdürlükleri ve Muhtarların dahil olduğu tespit Komisyonlarınca uydu fotoğrafları ve arazi kontrolleri tamamlanarak ilk yıl için potansiyel işlenmeyen tarım arazileri listeleri hazırlanmıştır.” Dedi.
EKİM AYININ İLK 5 GÜNÜ LİSTELER ASKIDA
İl Müdürü Baş ayrıca, “ Oluşturulan işlenmeyen tarım arazileri listeleri Ekim ayının ilk haftası 5 iş günü süre ile Köy ve Mahalle Muhtarlıklarında askı ilanına çıkarılmıştır. İlan süresi içinde listelere yapılacak itirazların yazılı olarak İl/İlçe Müdürlüğüne yapılması gerekmektedir.” Diye konuştu.
NİĞDE VE İLÇELERİNDEKİ İŞLENMEYEN ARAZİLER
Merkez İlçesinde toplam 37 parsel 693,4 dekar. Altunhisar İlçesinde toplam  9 parsel 194 dekar. Bor İlçesinde toplam 54 parsel 2.508 dekar. Ulukışla İlçesinde toplam 10 parsel 270,5 dekar İşlenmeyen tarım arazisi tespit edildi.
(Dahi GEDİK)

{ "vars" : { "gtag_id": "G-815M9GDBNG", "config" : { "G-815M9GDBNG": { "groups": "default" } } } }