“EKSİK KALSIN İSTEMİYORUZ” “EKSİK KALSIN İSTEMİYORUZ”

NASA'nın dünya çapında düzenlediği Space Apps Challenge, bu yıl ilk kez komşu il Aksaray'da da gerçekleştirilecek.
Uzay ve teknoloji konularında yaratıcı projeler geliştirmek isteyenler için büyük bir fırsat sunan bu etkinlik, katılımcıların hem bilgi birikimlerini arttırmalarını hem de global bir topluluğun parçası olmalarını sağlıyor. 48 saat sürecek olan bu hackathon, Aksaray'da bilim ve teknolojinin nabzını tutacak. Bu inovatif yarışma, NASA'nın açık veri setlerini kullanarak gezegenimiz ve uzay hakkındaki zorlukları çözmek için yaratıcı çözümler üretmeyi amaçlıyor. Bilim insanlarından mühendislere, tasarımcılardan programcılara kadar geniş bir yelpazede katılımcıları bir araya getiren bu mücadelede, fikirlerini serbestçe ifade etme ve gerçekleştirme şansı buluyorlar.
NASA SPACE APPS CHALLENGE NEDİR?
NASA Space Apps Challenge, NASA tarafından her yıl düzenlenen, dünyanın dört bir yanından insanların katılımıyla gerçekleşen uluslararası bir hackathon etkinliğidir. Bu etkinlik, NASA'nın açık veri setlerini kullanarak gezegenimiz ve uzayın çeşitli problemlerine yaratıcı ve yenilikçi çözümler bulmayı amaçlar. Katılımcılar, bilim insanları, mühendisler, tasarımcılar, programcılar ve teknoloji meraklıları gibi farklı alanlardan gelen bireyler ve ekipler halinde çalışırlar.
YARIŞMAYA NASIL KAYIT OLUNUR ?
NASA Space Apps Challenge'a katılmak için https://www.spaceappschallenge.org/nasa-space-apps-2024/2024-local-events/aksaray/?tab=details linkindeki adımları izleyerek kolayca kayıt olabilirsiniz:

Kaynak: www.spaceappschallenge.org

Editör: Niğde Haber