Pazar günü Polatlı 1926 Spor’a konuk olan Niğde Belediyesi Spor maçının ardından Niğde Belediyesi Spor kulübünden önemli açıklamalar geldi ve hakem konusunda rahatsızlıklar dile getirildi.
Kulüp yönetimi bu durumu, “Niğde Belediyesi Spor Kulübü olarak hakem hatalarının olabileceğine inanmakla birlikte, bu hakemin uygulamalarında kasıt olduğu çok açık ve nettir.
Art niyetli olan, maçların sonucunu kendisi tayin etmek isteyen hakemlerin takiplerinin daha sıkı yapılacağına gerektiğinde düdük bıraktırılacağına inanmak istiyoruz” ifadelerine yer verdi.
Kulübün  sosyal medya hesaplarında yer alan ve kamuoyun açık yapılan açıklamada şu sözler yer aldı; “Hakemin maç boyunca tarafımıza yarattığı faulleri, Yan hakemin ofsayt kaldırıp kendisinin devam ettirdiği pozisyonları es geçiyoruz.
OYUNCU HAKEM TORPİLİ İLE OYUNDA TUTULMUŞTUR.
Maçın 67. dakikasında 1-0 öndeyken rakibi az adamla yakaladığımız pozisyonda 8 numaralı oyuncumuz Halil Çiçek rakipten topu kurtardığı anda rakibin sarı kartlı oyuncusu, gol pozisyonunu engellemek adına kasti faul yapmış pozisyonu engellemiştir.
Bu pozisyonda net bir sarı kart ile cezalandırılıp ve oyundan ihraç edilmesi gereken rakip oyuncu hakem torpili ile oyunda tutulmuştur.
TAKIMIN GOLÜNÜ VERMEMİŞTİR
Maçın 88 dk. maç 1-1 iken Rakip kaleci ile savunma oyuncusunun anlaşmazlığı ve çarpışması sonucu oyuncumuz 9. Numaralı Mertkan’ın atmış olduğu golü, Orta hakem pozisyonuna 10 metre iken 40-45 metre uzaktaki yan hakeme uydu ve faul olduğunu söylüyor bahanesi yine takımımızın golünü vermemiştir.
FEDERASYONUMUZU GÖREVE DAVET EDİYORUZ
Sonuçları hakemlerin belirlediği maçların ülke futboluna hiç bir katkısı olmadığı gibi, aynı zamanda yaratılan güven kaybı sektörde değer kaybı yaratarak, ekonomik katkı yapan paydaşların sektörden uzaklaşmasına neden olacaktır.
Federasyon yönetimimizin; alt ligleri daha sıkı takip edeceğine, Ahmet Resuloğlu gibi art niyetli olan, maçların sonucunu kendisi tayin etmek isteyen hakemlerin takiplerinin daha sıkı yapılacağına gerektiğinde düdük bıraktırılacağına inanmak istiyoruz.
KASIT OLDUĞU ÇOK AÇIK VE NETTİR
Niğde Belediyesi Spor Kulübü olarak hakem hatalarının olabileceğine inanmakla birlikte,
bu hakemin uygulamalarında kasıt olduğu çok açık ve nettir.
Gözlemci raporlarını da merak etmekle birlikte tekrarı olmaması en büyük temennimizdir.”
(Niğde Belediyesi Spor)

Bizim çocuklar bu zaferi ülkelerine hediye etti:4-2 Bizim çocuklar bu zaferi ülkelerine hediye etti:4-2

Niğde Belediyesi Spor Federasyonumuzu Göreve Davet Ediyoruz (2)

Niğde Belediyesi Spor Federasyonumuzu Göreve Davet Ediyoruz (1)

Editör: Niğde Haber