Başkan Uzan: Gümüşler’i Niğde’nin yıldızı yapacağız Başkan Uzan: Gümüşler’i Niğde’nin yıldızı yapacağız

Kentin yöresel ürünleri ve gastronomi unsurlarının yanı sıra tarihi ve doğal güzelliklerinin, Türkiye’ye ve dünyaya tanıtılması amacıyla bu yıl 4’üncüsünü düzenleyeceği Gastronomi Festivali bugün başlıyor.
11 -19 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan 4. Gastronomi Festivali’nde, Niğde yöresine has ürünlerin yer alacağı stantlar açılacak. Paneller, söyleşiler, gastronomi avı, workshop’lar, atölyeler, sergiler, tadımlar, yemek yarışmaları ve gastro şovlar ziyaretçilere keyifli anlar yaşatacak. Ünlü sanatçılar da festival boyunca Niğdeli hayranlarına unutulmaz anlar yaşatacak.

Ni̇ğde Gastronomi̇ Festi̇vali̇ Bugün Başliyor-1
FESTİVALİN STARTI BUGÜN VERİLİYOR
Niğde Belediyesi’nin Türkiye Aşçılar Federasyonu (TAFED) ve Niğde Gastronomi ve Mutfak Sanatları Derneği (NİGAMUD) iş birliğiyle gerçekleştireceği Gastronomi Festivali’nin startı bugün resmen verildi.  19 Ekim tarihine kadar devam edecek olan festival boyunca ziyaretçiler Niğde ve çevresine has yeme ve içme kültürünü tanıma fırsatı bulacak.
HER AKŞAM UNUTULMAZ KONSER VAR
Niğde’de bu yıl festivale sadece yemekler değil, müzik de damgasını vuracak! 11-19 Ekim tarihleri arasında her akşam, Türkiye’nin sevilen sanatçılarından Tuğçe Kandemir, Aysel Yakupoğlu, Umut Kaplan, Sancak, Ayna, Lara, Arzu Akdaş, Ceza ve Hakan Altun sahne alacak. Niğdeliler ve festival ziyaretçileri, bu unutulmaz halk konserlerinin tadını çıkaracak. Üstelik, bu konserler belediye bütçesinden herhangi bir harcama yapılmadan gerçekleşecek! Bu gecenin konser sanatçısı ise sevilen isim Tuğçe Kandemir olacak.
(Dahi GEDİK)

Editör: Niğde Haber