Taş hastalığı tedavi edilmezse böbrek çürüyebilir! Taş hastalığı tedavi edilmezse böbrek çürüyebilir!

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi (NÖHÜ) Niğde Teknopark A.Ş. bünyesinde geliştirilen skolyoz hastalarının tedavi sürecine yenilik getiren projeye TUBİTAK’tan destek geldi.
TÜBİTAK 1812-Yatırım Tabanlı Girişimcilik Programı (BiGG) 2024-1 Çağrısı sonuçları açıklanırken, Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Niğde Teknopark A.Ş.'de yer alan yatırımcı sunduğu proje için 900 bin TL destek almaya hak kazandı. Bu proje skolyoz hastaları için yeni bir döneminde başlangıcı olabilir.
Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Niğde Teknopark A.Ş.'nin uygulayıcı kuruluş olarak yer aldığı Girişimci Rampası Konsorsiyumu'nun koordinasyonunda yürütülen programda, girişimci Şule Söylemezoğlu'nun yürütücülüğünü yaptığı "Skolyoz Hastalığını Analiz ve Takip Edebilen Giyilebilir Cihaz" isimli projeyle skolyoz hastalarına tedavi süreçlerinde büyük bir yenilik ve kolaylık sağlanması hedefleniyor.
Konuyla ilgili açıklama yapan Rektör Prof. Dr. Hasan Uslu, “Projeye verilen bu desteğin, bölgedeki girişimcilik ekosisteminin gelişimine önemli katkılar sunacak. Projenin ülkemize ve milletimize hayırlı olmasını temenni eder, Teknopark Girişimcimiz Şule Söylemezoğlu Hanımı bu başarısından dolayı tebrik ederim” dedi.


Ni̇ğde Teknopark’tan Skolyoz Hastalari İçi̇n Umut Veren Proje (1)

SKOLYOZ NEDİR?
Skolyoz, spinal deformiteler içerisinde en sık karşılaşılan ve ilerleyen evrelerde son derece ciddi duruş bozukluklarına neden olan üç boyutlu bir omurga deformitesidir. Bu deformite omurganın yapısal bozukluğundan kaynaklı olarak ortaya çıkabileceği gibi omurga dışı sebeplere bağlı olarak da gelişebilir.
(Dahi GEDİK)

Editör: Niğde Haber