Niğde Sosyal Güvenlik İl Müdürü Nail Van, 2024 Emekliler yılı, İl müdürlüğündeki Emekliler için hizmet danışma masası ve Emekli Dijital Kartı hakkında bilgiler içeren bir basın açıklaması gerçekleştirdi.
“MİLLETİMİZİN EMEKLİLERİMİZE OLAN ŞÜKRAN BORCUNUN BİR NİŞANESİDİR”
İl Müdürü Van makamında basın mensuplarına yaptığı açıklamada; Ömürlerinin en güzel yıllarını; aileleriyle birlikte ülkemiz ve milletimiz için çalışarak, Türkiye için katma değer üreterek harcayan emeklilerimizi baş tacımız olarak görüyoruz. Emeklilerimizin hak ettiği saygıyı görmesi, hayatlarının bu özel dönemlerini daha huzurlu, daha sağlıklı ve güven içinde geçirebilmeleri önceliklerimiz arasında yer almaktadır. Bu anlayışla Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın "Emekliler Yılı" olarak ilan ettiği bu yılda ilimizde emeklilere yönelik önemli çalışmalar hayata geçirildi ve geçirilmeye devam edilmektedir. Türkiye Yüzyıl’ının Emektarları” projesi, devletimizin ve milletimizin emeklilerimize olan şükran borcunun bir nişanesidir.2024 yılını Emekliler Yılı olarak değerlendirerek, emeklilerimizin sağlıktan ulaşıma, sosyal imkanlardan kültürel faaliyetlere kadar geniş bir yelpazede sosyal haklarını genişletecek adımlar atıyoruz. ”Diye konuştu.

Niğde’de 85 Işyerinden Emeklilere Indirim (1)

NİĞDE’DE EMEKLİLER İÇİN SAĞLANAN İNDİRİMLER
İl Müdür Van açıklamasının devamında , “Niğde Belediye Başkanlığı ve Gümüşler Belediye Başkanlığımız ile yapılan protokollerde; emeklilerimize belediyelerin sosyal tesislerinde yapacakları harcamalarda indirim sağlanmıştır. Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi ile iş birliği protokolü yapılmış olup, protokol emekli vatandaşların yaşam kalitesi ile refah seviyelerini artırmaya yönelik eğitim programları ve etkinlikler düzenlemeyi içermektedir. Emekliler yılında işyerleri tarafından emeklilere indirimler yapmaları için 85 işyeri ile anlaşma yapılmıştır. Bu kapsamda Niğde Esnaf ve Sanatkârlar Odası ile protokol imzalanarak odaya kayıtlı 11.662 üyesini de kapsayacak şekilde emeklilere %5 ile %30 arasında indirim yapılması amacıyla anlaşma imzalanmıştır. Daha fazla firmayla indirim anlaşma yapılması çalışmaları devam etmektedir.
WWW.EMEKLİLER.GOV.TR
Ayrıca ilimiz genelinde çeşitli sektörlerde hizmet veren mobilya, beyaz eşya, optik, oto bakım, sağlık, konaklama, hizmet ve benzeri işletmelerle yapılan görüşmeler sonucunda emeklilerimize yapılacak olan indirimlerin yer aldığı listeye www.emekliler.gov.tr adresinden ulaşabileceklerdir. Niğde’ye misafir gelen emeklilerimiz KYK Milli Piyango Erkek Öğrenci yurdunda konaklaması yapılmıştır. Misafir emeklilerimize her gün Gümüş Sini Kahvaltı Salonunda ücretsiz kahvaltı ve Tabal Gastronomi Evinde ücretsiz akşam yemeği verilmiştir. Emeklilerimize yapılacak olan etkinlik ve indirimler bunlarla sınırlı kalmayıp gerek üniversitemiz gerekse belediyemiz ile birlikte ileride yapmayı düşündüğümüz etkinliklerimizin de olacağı haberini vermek istiyorum.” Dedi

Su kalitesini ölçen elektronik damacana Su kalitesini ölçen elektronik damacana

Niğde’de 85 Işyerinden Emeklilere Indirim (3)

EMEKLİLER YILI ÖZEL FIRSATLARI İÇİN SON TARİH 31 ARALIK
Müdür Van, “Türkiye yüzyılının emektarları için e-devlet girişi ile ‘Emekli Dijital Kimlik Kartı’ oluşturulmaktadır. Emekli Dijital Kimlik Kartı ile yukarıda sayılan Emekliler Yılı’na özel fırsatlardan 31 Aralık 2024 tarihine kadar yararlanılacaktır. Emeklilerimiz Emekli Dijital Kimlik Kartına www.emekliler.gov.tr adresinden ulaşabilmektedirler.2024 Emekliler Yılı kapsamında İl Müdürlüğümüzde emeklilerimize sosyal güvenlik ile ilgili konularda bilgilendirici ve etkin hizmet sunmak üzere hizmet/danışma masası uygulaması başlamıştır. Emeklilerimizin refahını ve yaşam kalitelerini artırmak bizim en önemli ve öncelikli hedefimizdir. Emeklilerimizin çalışma hayatları boyunca gerçekleştirme fırsatı bulamadığı ya da emeklilik sonrası için hayalini kurduğu sosyal faaliyetler için de onların en büyük destekçisi olmaya devam edeceğiz.” İfadelerine yer verdi.
(Dahi GEDİK)                                                                             

Editör: Niğde Haber