KÜLTÜR - SANAT- TURİZM

Niğde’de bir uluslararası sergi açılışı daha

Abone Ol

Niğde’de "Fırça Darbeleriyle Birleşen" Anne-Kız Resim Sergisi Niğde Belediyesi Uluslararası Sanat Galerisinde ziyarete açılacak.
12 Ekim Cumartesi günü Niğde, anne-kız ikilisi Shereen ve Tia'nın sanat eserlerinin yer aldığı ‘Bonded by Brushstrokes’ sanat sergisine ev sahipliği yapacak. Sanat ve aile bağları arasındaki derin bağın kutlandığı sergi, 12-19 Ekim 2024 tarihleri arasında Niğde Belediyesi Uluslararası Sanat Galeri'sinde ziyarete açık olacak.


SERGİ AÇILIŞINI VALİ ÇELİK VE BAŞKAN ÖZDEMİR YAPACAK
Sergi Küratörü ve Niğde Uluslararası Sanatçılar Topluluğu Başkanı Safa Büte, açılışı yapılacak sergi ile ilgili, “12 Ekim Cumartesi günü saat 13:00'de Niğde Belediyesi Sanat Galerisinde Dubai’den gelecek olan iki hanım sanatçımızın resim sergisi var.  Niğde Valisi Sayın Cahit Çelik ve Niğde Belediye Başkanı Sayın Emrah Özdemir tarafından açılacak olan sergide sanatçılar Shereen Abraham ve Tia Mathew'de şahsen yer alacaktır” Dedi.
SANATÇILAR HAKKINDA
Her zaman sanat konusunda tutkulu olan Sanatçı Tia Mathew, ressam olan annesinin resim yapmasını izlemekten ilham alarak 4 yaşında resim yapmaya başladığını belirtti. Soyut stili keşfetmeye başladı ve daha sonra portre, manzara ve heykel temasını keşfetti. Tia lisede sanat eğitimi aldı ve eserleri okuldaki son 12 yılında düzenli olarak sanat sergilerinde sergilendi. Sanatsal becerilerini geliştirmek ve yeni medyayı keşfetmekle ilgilenmeye devam ediyor. Tia ayrıca sanat eserlerini Dubai, Yunanistan, Bahreyn ve Türkiye'de sergiledi. Tia şu anda sanatsal faaliyetlerine Abu Dabi, BAE'de Uluslararası Bakalorya'ya devam ediyor.


Sergide eserleri yer alacak diğer sanatçı Shereen Abraham ise sanatçı, Şair, Yazar, Mutluluk ve Farkındalık Koçu, Refah Koçu, Duygusal Zeka Eğitmeni, Bilişsel Davranış Terapisti ve Enerji Şifacısı. Shereen her zaman "Renklerin tedavi edici olduğuna" inanıyordu, dolayısıyla Sanat alanına olan yolculuğu şaşırtıcı olmadı. Sanatçı,  müzik, doğa görüntüleri, sesleri ve kokusu, yiyeceklerin renkleri ve aroması gibi basit şeylerden yani kendisini çevreleyen hayattan İlhamını aldığını söyledi.


Shereen'in birçok karma ve kişisel sergisi oldu ve eserlerinin çoğu dünyanın her yerindeki sanat evlerinde yer buldu.
SERGİ DETAYLARI
Bonded by Brushstrokes, ziyaretçilere Tia ve Shereen'in duygusal, duygu odaklı çalışmaları arasındaki zengin etkileşimi keşfetme fırsatı sunuyor. Bu sergi, sanatsal ifadenin nesiller arasında nasıl aktarıldığına tanıklık etmek için nadir ve güzel bir fırsat olmakla birlikte, aynı zamanda her sanatçının yaratıcı yolculuğunun bireysel bir kanıtıdır.
12-19 Ekim tarihleri arasında Niğde Belediyesi Sanat Galerisi, Kapadokya, Türkiye'de gerçekleştirilecek sergi, sanatseverlere ve koleksiyonerlere sanatçılar ve eserleriyle bağlantı kurma şansı verecek. Doğadan, insanlardan veya saf duygulardan ilham alan her parça, derin kişisel yansıma ve takdir uyandırmayı vaat ediyor.
(Dahi GEDİK)

{ "vars" : { "gtag_id": "G-815M9GDBNG", "config" : { "G-815M9GDBNG": { "groups": "default" } } } }