Kaya: Deri ile ilgili el sanatlarında Niğde’de ilk ve tekiz (ÖZEL HABER) Kaya: Deri ile ilgili el sanatlarında Niğde’de ilk ve tekiz (ÖZEL HABER)

Türkiye Dağcılık Federasyonu 2024 yıllık faaliyet programında yer alan ve 06-11 Ağustos 2024 tarihlerinde Niğde’de gerçekleşen Çok İp Boylu Kaya Tırmanış Eğitimi Kampı tamamlandı.
2024 yılı vizeli lisanlarını olma şartı aranan Niğde Aladağlar Türkiye Dağcılık Federasyonu Mümtaz Çankaya Dağ Evinde toplanan katılımcı ve eğitimciler dışında kalan ve listede ve yoklamada bulunmayan sporcular eğitime kabul edilmedi.
23 yaş altı sporcular için ücretsiz olan eğitimde, kulüp sporcuları 600 lira, ferdi sporcular 2 bin lira olarak belirlenmişti. Bu kurslara katılan sporculara verilen bu eğitimlerle eksikleri de gideriliş oldu.  Eğitimin tamamında, doğru dağcılık ve tırmanış yapmak dağcılar için son derece önemli olduğu değerlendirildiğinde dağların şakası olmadığı, eğitimsiz bireylerin yönlendirmesi ile lütfen dağcılık yapılamaması gerektiği, eğitim alınması çok önemli ve yaşam için çok kıymetli olduğu vurguları yapıldı.  Bu tür eğitimlerin ve çalışmaların ise Niğde Aladağlar bölgesinin adının her geçen gün artarak duyurulması ile daha da önem kazanacağa benziyor. Bölgenin dağcılık sporları konusunda da önemli bir yerde olması bekleniyor.
(Salih ALPTEKİN)

Editör: Niğde Haber