Duvara çarpan otomobilin sürücüsü hayatını kaybetti Duvara çarpan otomobilin sürücüsü hayatını kaybetti

Niğde’de son bir haftada Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince düzenlenen operasyonlarda çeşitli suçlara karışan birçok kişi yakalanırken, trafik denetimlerinde binlerce araca çeşitli işlemler yapıldı.
Niğde Valiliği’nden alınan bilgilere göre; Niğde İl Niğde İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı ekiplerinin, 30 Eylül - 6 Ekim 2024 tarihleri arasında gerçekleştirdikleri operasyonlarla suç ve suçlulara karşı başarılı bir mücadele örneği sergilendi.
NARKOTİK OPERASYONLARI
Gerçekleştirilen 20 operasyonda 15 şahıs yakalandı, bunlardan 3’ü tutuklandı. 19 şahıs ise serbest bırakıldı. Operasyonlarda çeşitli uyuşturucu maddeler ele geçirildi: 71 gr. kubar esrar, 150 gr. bonzai, 31 gr. metamfetamin ve 103 adet sentetik ecza maddesi ile 10 adet uyuşturucu kullanma aparatı bulundu.
ASAYİŞ OLAYLARI
İl genelinde 257 kişi hakkında işlem yapıldı, bunlardan 13’ü adli makamlara sevk edildi. Operasyonlarda 8 adet tabanca, 1 adet tüfek, 63 fişek, 50 ton elma ve 200 kg armut gibi hırsızlık olaylarına karışan eşyalar ele geçirildi.
ARANAN ŞAHISLAR
Çeşitli suçlardan aranan 105 kişi yakalanarak adli makamlara teslim edildi.
TRAFİK DENETİMLERİ
Sivil ekipler ve KGYS sistemleri aracılığıyla 474 araca ceza kesildi ve 15 araç trafikten men edildi.
Trafik ekiplerinin uygulama ve denetimlerinde ise; 14 bin 893 araç sürücüsünden ihlal tespit edilen 3 bin 218’ine işlem yapılırken,85 araç trafikten men edildi.
OLAY YERİ İNCELEME 19 OLAY AYDINLATILDI
Niğde Emniyet Müdürlüğüne bağlı Olay Yeri inceleme ekipleri tarafından 7 hırsızlık, 4 natkotik,2 ateşli silahla yaralama,1 intihar,1mala zarar verme ve 2 sahte kimlik konusu olmak üzere toplam 149 olay vücut izlerinden aydınlatıldı. Olaylarla ilgili 21 fail tespit edildi.
15 KİŞİ SINIRDIŞI EDİLDİ
Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele kapsamında gerçekleştirilen operasyonda 1 organizatör gözaltına alındı. Ülkemizde yasal kalış hakları bulunmayan 15 kişi hakkında sınır dışı işlemi yapıldı.
Ayrıca Kaçakçılık ve organize operasyonlarında 2 kişi gözaltına alınarak, bin 300 makaron ve 65 kilogram tütün ele geçirildi.
(Niğde Valiliği)

Editör: Niğde Haber