Niğde Valisi Cahit Çelik, Temmuz ayına ilişkin Emniyet, Jandarma ve 112’ye ait verileri değerlendirdiği bir basın açıklaması yaptı. Vali Çelik açıklamasında, “Çalışma Arkadaşlarımızla birlikte Niğde’mizde huzur ve asayişin sağlanması İçin 7/24 Görev Yapan Güvenlik Güçlerimizin 2024 Yılının Temmuz ayı verilerini paylaşmak üzere bir aradayız” Dedi.
2 BİN 111 PERSONEL GÖREV YAPTI
Niğde İl Emniyet Müdürü Adnan Özdemir ve İl Jandarma Alay Komutanı Jandarma Albay Gürol Okyar’la birlikte basın mensuplarına Temmuz ayı bilançosunu açıklamayan Vali Çelik, Bin 280 Emniyet ve 831 Jandarma mensubu olmak üzere toplam 2 Bin 111 Personelin görev yaptığını ifade etti.
Niğde Valisi Çelik Niğde Valiliğinde basın mensuplarına verdiği açıklamada, “Niğde’mizin Huzuru Türkiye’mizin Huzuru İçin Mesai Mefhumu Gözetmeden Gece Gündüz Demeden Canla Başla Çalışıyor, Çalışmaya da devam edeceğiz, şimdi 2024 Yılı Temmuz ayı içerisinde İlimizde Meydana Gelen Başta Terör, Kaçakçılık ve Organize Suçlar, Narkotik, Göçmen Kaçakçılığı, Siber suçlar, Asayiş suçları ve trafik kontrollerine yönelik çalışmaları sizlerle paylaşacağım.” Dedi.
TERÖRLE MÜCADELE VE KAÇAKÇILIKLA MÜCADELE OPERASYONLARI
Vali Çelik Temmuz ayında gerçekleştirilen Emniyet ve Jandarma operasyonları verilerini paylaşarak; “2024 Yılı Temmuz ayı İçerisinde Terör Örgütlerine yönelik yapılan çalışmalarda; Niğde’de düzenlenen 3 Terörle Mücadele operasyonunda, 2 kişi Yakalanmış ve tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Terörden aranması olan 1 aranan şahıs yakalanarak cezaevine teslim edildi.
Kaçakçılık ve organize suçlarla mücadele kapsamında; 34 Operasyon düzenlendi ve 42 Şahıs yakalandı.3 Şahıs tutuklandı.39 Şahıs tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Operasyonlarda; 2 Milyon 805 Bin adet Gümrük Kaçağı makaron, Bin 74 Paket kaçak sigara,101 Adet Tarihi Eser 10 Adet Gümrük Kaçağı Cep Telefonu,35 Adet Ruhsatsız Tabanca/Av Tüfeği ve 784 Adet Fişek ele geçirildi.” Dedi.
VALİ ÇELİK’TEN UYUŞTURUCUYLA MÜCADELEDE KARARLILIK VURGUSU
Niğde Valisi Cahit Çelik açıklamasının devamında, “Narkotik Suçlarla Mücadele ’de birçok mesele gibi Madde Bağımlılığı da tüm dünyada artık şekil değiştiriyor. Bağımlılık yapan maddelerin çeşidinin artması, Madde Kullanımı ve Bağımlılıkla Mücadelede Daha Çok Tedbir Almayı Gerektiriyor. Devletimiz, Geleceğimiz olan gençlerimizin Ömürlerinden Çalan Uyuşturucu Arzıyla mücadelemiz ara vermeksizin kararlılıkla devam etmektedir.2024 Yılı Temmuz ayı içerisinde Narkotik Suçlarla Mücadele Kapsamında; İlimizde, uyuşturucunun önlenmesine yönelik yapılan çalışmalarda;24 etkinlikle 4 Bin 496 vatandaşımıza ulaşılarak bilgilendirme yapılmıştır. Gerçekleştirilen Operasyonlara baktığımızda; İlimizde 84 Operasyon düzenlenmiş,93 Şahıs yakalanmış,14 Şahıs tutuklanmış,5 Şahıs Adli Kontrol şartı ile serbest bırakılmış,74 Şahıs tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştır. Bu Operasyonlar neticesinde, 87 Kilo 10 Gram Esrar,695 Gram Bonzai, 136 Gram Metamfetamin, 57 Adet Sentetik Ecza,35 Adet Captagon,13 Adet Ecstasy,100 Kök Haşhaş,32 Kök hint keneviri,19 Adet Uyuşturucu kullanma aparatı ve 3 adet hassas terazi’ ye el konulmuştur. Ayrıca Göçmen Kaçakçılığı İle mücadele kapsamında, 33 Düzensiz göçmen yakalanarak geri gönderme merkezine teslim edilmiştir.” Diye konuştu.
BİN 355 SANAL DEVRİYE,160 FARKLI MATERYAL İNCELEMESİ
Vali Çelik Siber Suçlarla mücadele kapsamında ilde yürütülen çalışmalara da değinerek; 2 operasyon düzenlenmiş,10 şahıs yakalanmış,6 şahıs tutuklanmış,3 şahıs adli kontrol şartıyla serbest bırakılmış, 1 Şahıs Tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Sanal Devriye kapsamında 1355 Sosyal Medya hesabı araştırılmış, 160 Farklı materyalin incelenmesi tamamlanmıştır. ”Dedi
ASAYİŞ OLAYLARININ AYDINLATILMA ORANI YÜZDE 96
Niğde Valisi Çelik açıklamasının asayiş olaylarını değerlendirdiği kısmında , “2024 Yılı Temmuz ayı içerisinde İlimizde Gerçekleşen Bin 340 Asayiş Olayının Bin 285’i aydınlatılmıştır. Olayların Aydınlatılma Oranı Ortalaması %96’dır. Asayiş olaylarının konu başlıklarına ve aydınlatılma oranlarına baktığımızda; Malvarlığına Yönelik gerçekleşen 177 olaydan 142’si aydınlatılmış olup; aydınlatılma oranı yüzde 80’dir.Kişilere karşı gerçekleşen 584 olaydan 564’ü aydınlatılmış olup; Aydınlatılma oranı yüzde 97’dir. Millete ve Devlete karşı gerçekleşen 27 olaydan 27’si aydınlatılmış olup; Aydınlatılma oranı yüzde 100’dür.Topluma karşı gerçekleşen 167 olaydan 167’si aydınlatılmış olup; Aydınlatılma oranı yüzde 100’dür.Takibi gerektiren 385 olaydan 385’i aydınlatılmış olup; Aydınlatılma Oranı yüzde 100’dür. Yine Sayın Bakanımızın üzerinde hassasiyetle durduğu ‘Aranan Şahıslar’ konusuna baktığımızda; İfadeye yönelik aranması olup yakalanan 72 Şahıs, Adli Para Cezası aranması olup yakalanan 14 Şahıs, 0-5 Yıl Arası Cezası olup, yakalanan 69 şahıs, 5-10 yıl arası cezası olup, yakalanan 11 Şahıs,10 Yıl ve Üzeri Cezası olup, yakalanan 1 şahıs olmak üzere; Toplam 167 Aranan Şahıs yakalanmıştır. Aile içi ve Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Kapsamında İlimizde; 90 Aile içi olay gerçekleşmiş; 101 Şahsa yönelik tedbir kararı uygulanmıştır ve 181 KADES Çağrısı alınmıştır.” İfadelerine yer verdi.
48 BİN 651 ARAÇ KONTROL EDİLDİ
Vali Çelik trafik verilerini de basın mensuplarıyla paylaşarak,  “Artık Trafik canavarına bir can dahi vermek istemiyoruz. Bırakın can vermeyi, tek bir vatandaşımızın burnunun dahi kanamasını istemiyoruz.  Bakanlığımız, Trafik konusunda bugüne kadar pek çok motto ile farkındalık çalışmaları yapmıştır. Trafik ekiplerimiz yaptıkları denetimlerinde; 48 Bin 651 araç kontrol edilmiş, kontrollerde 14 bin 4 araca cezai işlem uygulanmış, eksikliği bulunan 300 araç ise trafikten men edilmiştir. Yaz aylarının gelmesi ile ilimizde motosiklet kullanımının artması üzerine yapılan denetimlere ek olarak; Bin 55 Motosiklet ve Motorlu bisiklet kontrol edilmiş,315 Kask takmamak, 99 Sürücü belgesiz araç kullanmak,50 Yaya kaldırımı ve geçitleri kullanmak.299 diğer maddeler olmak üzere toplamda 763 araç ve sürücüsüne trafik idari para cezası uygulanmış, 56 motosiklet trafikten men edilmiştir.
Tüm uygulama ve kontrollerimize rağmen 2024 yılı temmuz ayı içerisinde 354 trafik kazası meydana gelmiş ve kazalar neticesinde 241 vatandaşımız yaralanmış, 2 vatandaşımız ise hayatını kaybetmiştir. Yaşanan kazalar neticesinde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza bu vesile ile bir kez daha Allah’tan rahmet yaralı vatandaşlarımıza acil şifalar diliyorum.” Dedi.
23 ANIZ, 277 OT VE MERA YANGINI YAŞANDI
Niğde Valisi Cahit Çelik açıklamasının son kısmında, ”Asayiş olaylarına yönelik yaptığımız açıklamamızın ardından yaz mevsiminde bulunmamızdan ötürü artan sıcaklıklar ve vatandaşlarımızın da tedbirsiz davranışları neticesinde ne yazık ki birçok anız, ot ve mera yangını olayı ile karşılaşmaktayız. İlimiz genelinde 01 Haziran 2024-12 Ağustos 2024 tarihleri arasında 23 adet Anız Yangını 277 adet Ot ve Mera Yangını vakası meydana gelmiştir. Bu yangınların önüne geçebilmek ve zamanından müdahale etmek adına vatandaşlarımızın dikkatli olmaları gerektiğini hiçbir suretle anız yakmamaları gerektiğini ve en kısa sürede meydana gelen olayları 112 acil çağrı merkezine bildirmelerini istirham ediyorum. Sözlerimin sonunda bir kez daha vatandaşlarımızın huzurunu tesis etme adına icra ettikleri bu operasyonlar da görev alan her kademedeki tüm emniyet ve jandarma personeline şahsım ve Niğdeli hemşerilerim adına teşekkür ediyorum. ”Diye konuştu.
(Dahi GEDİK)

D S C 0158

Niğde’nin kadın ve erkek yaşam süreleri hesaplandı Niğde’nin kadın ve erkek yaşam süreleri hesaplandı

Editör: Niğde Haber