ASAYİŞ

Niğde’nin huzuru ve güvenliği emin ellerde

Abone Ol

Niğde Valisi Cahit Çelik, Eylül ayına ilişkin Emniyet, Jandarma ve 112’ye ait verileri değerlendirdiği bir basın açıklaması yaptı. Vali Çelik açıklamasında, Niğde’de huzur ve asayişin sağlanması İçin 7 gün 24 saat görev yapan güvenlik güçlerimizin 2024 Yılının Eylül ayı verilerini paylaştı.
2 BİN 170 PERSONEL NİĞDE’NİN HUZURU İÇİN GÖREV YAPTI
Niğde İl Emniyet Müdürü Yılmaz Delen ve İl Jandarma Alay Komutanı Jandarma Albay Gürol Okyar’la birlikte basın mensuplarına Eylül ayı bilançosunu açıklayan Vali Çelik, kentte bin 335 Emniyet ve 835 Jandarma Mensubu olmak üzere toplam 2 Bin 170 Personelin görev yaptığını ifade etti.
Niğde Valisi Çelik Niğde Valiliğinde basın mensuplarına yaptığı açıklamada, “Niğde’mizin huzuru Türkiye’mizin huzuru için mesai mefhumu gözetmeden gece gündüz demeden canla başla çalışıyor, çalışmaya da devam edeceğiz. Şimdi Eylül ayı içerisinde ilimizde meydana gelen başta Terör, Kaçakçılık ve Organize Suçlar, Narkotik, Göçmen Kaçakçılığı, Siber suçlar, Asayiş suçları ve trafik kontrollerine yönelik çalışmaları sizlerle paylaşacağım” Diye konuştu.
TERÖRLE MÜCADELE VE KAÇAKÇILIKLA MÜCADELE OPERASYONLARI
Vali Çelik Eylül ayında gerçekleştirilen Emniyet ve Jandarma operasyonları verilerini paylaşarak; “2024 Yılı Eylül ayı içerisinde terör örgütlerine yönelik Yapılan çalışmalarda; İlimizde 2 Operasyon Düzenlenmiş,2 Şahıs Yakalanmış,2 şahıs tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştır. Terörden aranması olan 1 aranan şahıs yakalanarak cezaevine teslim edilmiştir.2024 Yılı Eylül ayı İçerisinde Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Kapsamında da; İlimizde 46 operasyon düzenlenmiş, 74 şahıs yakalanmış, 6 şahıs tutuklanmış,68 şahıs tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştır. Bu operasyonlarda; 4 milyon 870 bin 900 adet gümrük kaçağı makaron, 848 paket kaçak sigara,275 kg. tütün, 136 şişe sahte alkol,108 adet emtia,106 adet fişek, 25 adet gümrük kaçağı cep telefonu, 6 adet ruhsatsız tabanca,1 adet tarihi eser ve 1 adet ruhsatsız tüfek ele geçirildi” dedi.
NİĞDE’DE 102 NARKOTİK OPERASYONU
Niğde Valisi Cahit Çelik açıklamasının devamında, “Birçok mesele gibi madde bağımlılığı da tüm dünyada artık şekil değiştiriyor. Bağımlılık yapan maddelerin çeşidinin artması, madde kullanımı ve bağımlılıkla mücadelede daha çok tedbir almayı gerektiriyor. Devletimiz, geleceğimiz olan gençlerimizin ömürlerinden çalan uyuşturucu arzıyla mücadelemiz ara vermeksizin kararlılıkla devam etmektedir. 2024 Yılı Eylül ayı içerisinde Narkotik Suçlarla Mücadele Kapsamında; İlimizde, Uyuşturucunun Önlenmesine yönelik yapılan çalışmalarda; NARKOREHBER Uygulaması kapsamında 10 etkinlikle 370 vatandaşımıza, NARKO NOKTA Projesi kapsamında 10 Etkinlikle 2 Bin 70 vatandaşımıza, EN İYİ NARKOTİK POLİSİ ANNE Projesi Kapsamında 2 Etkinlik 80 Anne ve Anne Adayı olmak üzere toplamda 22 etkinlikle 2 Bin 520 vatandaşımıza ulaşılarak bilgilendirme yapılmıştır. 2024 Yılı Eylül ayı içerisinde uyuşturucunun arzının önlenmesine yönelik gerçekleştirilen operasyonlara Baktığımızda; İlimizde, 102 Operasyon düzenlenmiş,115 Şahıs yakalanmış, 8 şahıs tutuklanmış, 6 Şahıs adli kontrol şartı ile serbest bırakılmış, 101 Şahıs Tutuksuz Yargılanmak üzere serbest bırakılmıştır. Bu Operasyonlar neticesinde, 1 Kilo 116 Gram Metamfetamin, 617 gram bonzai, 341 gram esrar, 182 kök Hint keneviri, 55 Adet sentetik ecza, 34 adet uyuşturucu kullanma aparatı, 3 adet ecstasy ele geçirilmiştir” diye konuştu.
NİĞDE’DE GÖÇMEN KAÇAKÇILIĞI İLE MÜCADELE
Vali Çelik, Eylül ayında Göçmen Kaçakçılığı İle mücadele kapsamında yapılan çalışmaları açıklayarak;
2024 Yılı Eylül ayı içerisinde Göçmen Kaçakçılığı İle Mücadele Kapsamında İlimizde; 4 Operasyon Düzenlenmiş, 1 Organizatör Şahıs Yakalanarak Adli Kontrol Şartıyla Serbest Bırakılmıştır. Yapılan operasyonlarda 1 araca el konulmuştur. Bu Süreçte 29 düzensiz göçmen yakalanarak geri gönderme merkezine teslim edilmiştir” Dedi.
876 SOSYAL MEDYA HESABI SANAL DEVRİYEYE TAKILDI
Vali Çelik Siber Suçlarla mücadele kapsamında ilde yürütülen çalışmalara da değinerek; “ 2024 Yılı Eylül ayı içerisinde siber suçlarla mücadele kapsamında İlimizde; Sanal devriye kapsamında 876 Sosyal medya hesabı araştırılmış, 71 farklı materyalin incelenmesi tamamlanmıştır. ”Sözlerine yer verdi.
BİN 262 ASAYİŞ OLAYININ BİN 222’Sİ AYDINLATILDI
Niğde Valisi Çelik açıklamasının asayiş olaylarını değerlendirdiği kısmında, “ 2024 Yılı Eylül ayı içerisinde ilimizde gerçekleşen bin 262 Asayiş olayının Bin 222’si aydınlatılmıştır. Olayların aydınlatılma oranı ortalaması yüzde 97’dir. Asayiş olaylarının konu başlıklarına ve aydınlatılma oranlarına baktığımızda; Malvarlığına yönelik gerçekleşen 160 olaydan 137’si aydınlatılmış olup; Aydınlatılma oranı yüzde 85’dir.Kişilere karşı gerçekleşen 530 olaydan 513’ü aydınlatılmış olup; aydınlatılma oranı yüzde 97’dir.Millete ve Devlete karşı gerçekleşen 12 olaydan 12’si aydınlatılmış olup; aydınlatılma oranı yüzde 100’dür.Topluma karşı gerçekleşen 108 olaydan 108’i aydınlatılmış olup; aydınlatılma oranı yüzde 100’dür. Takibi Gerektiren 452 olaydan 452’si aydınlatılmış olup; aydınlatılma oranı yüzde 100’dür.” Dedi.
TOPLAM 169 ARANAN ŞAHIS YAKALANDI,123 KADES ÇAĞRISI ALINDI
Vali Çelik Aranan şahıslar ile Kadına şiddetle mücadele ve asayiş uygulamaları hakkında da bilgi vererek , “Sayın Bakanımızın üzerinde hassasiyetle durduğu ‘Aranan Şahıslar’ konusuna baktığımızda; ifadeye yönelik aranması olup yakalanan 93 Şahıs, Adli para cezası aranması olup yakalanan 21 Şahıs, 0-5 Yıl arası cezası olup, yakalanan 47 şahıs, 5-10 Yıl Arası cezası olup, yakalanan 5 şahıs, 10 Yıl ve üzeri cezası olup, yakalanan 3 şahıs olmak üzere; Toplam 169 aranan şahıs yakalanmıştır. Aile içi ve Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Kapsamında ilimizde; 103 Aile içi olay gerçekleşmiş, 97 Şahsa yönelik tedbir kararı uygulanmıştır. İlimizde KADES Uygulaması kullanıcı sayısı eylül ayında 494 artmış olup, Eylül ayında 123 KADES çağrısı (ihbarı) alınmıştır. İlimiz geneli asayiş uygulamalarında 53 adet ruhsatsız tabanca/kurusıkı tabanca/av tüfeği ile birlikte 476 adet fişek ele geçirilmiştir.” İfadelerine yer verdi.
64 BİN 558 ARAÇ KONTROL EDİLDİ
Niğde Valisi Cahit Çelik açıklamasına Trafik Ekiplerinin Eylül ayında gerçekleştirdikleri denetimleri aktararak devam etti. Vali Çelik , “Artık trafik canavarına bir can dahi vermek istemiyoruz. Bırakın can vermeyi, tek bir vatandaşımızın burnunun dahi kanamasını istemiyoruz.  bakanlığımız, trafik konusunda bugüne kadar pek çok motto ile farkındalık çalışmaları yapmıştır. Trafik ekiplerimiz, 2024 yılı eylül ayı içerisinde de uygulama noktalarında denetimlerini aralıksız sürdürmüşlerdir. Yapılan Denetimlerde; 64 Bin 558 Araç Kontrol edilmiş, kontrollerde 21 bin 158 araca cezai işlem uygulanmış, eksikliği bulunan 374 araç ise trafikten men edilmiştir. Tüm uygulama ve kontrollerimize rağmen 2024 yılı eylül ayı içerisinde 291 trafik kazası meydana gelmiş ve kazalar neticesinde 205 vatandaşımız yaralanmıştır. Yaşanan kazalar neticesinde yaralanan vatandaşlarımıza acil şifalar diliyorum” Dedi.
NİĞDE’DE 8 HUZUR OPERASYONU GERÇEKLEŞTİRİLDİ
Vali Çelik açıklamasının devamında, “2024 Yılı Eylül ayı içerisinde İlimizde 8 huzur uygulaması (aranan şahıslar ve hırsızlık suçlarının önlemesine yönelik), 4 göçmen kaçakçılığıyla mücadeleye yönelik, 31 trafik ve asayiş uygulaması olmak üzere toplam 43 planlı uygulama gerçekleştirilmiştir. Ayrıca ilimizin farklı noktalarında bulunan uygulama noktalarında 7 gün 24 saat esasına göre uygulamalarımız devam etmektedir. Bu uygulamalarda;122 bin 352 şahıs sorgulanmış, çeşitli suçlardan aranması bulunan 288 şahıs yakalanmış, 53 bin 626 araç sorgulanmış ve bin 711 araca ise cezai işlem uygulanmıştır.” Dedi.
JANDARMA TRAFİK EKİPLERİNE 19 YENİ ARAÇ TAHSİS EDİLDİ
Niğde Valisi Cahit Çelik açıklamasının son kısmında , “Bugün sizlerle paylaşmak istediğim önemli bir gelişme, ilimizin güvenliği ve trafik düzeninin sağlanması adına Niğde İl Jandarma Komutanlığı tarafından atılan yeni bir adım ile ilgilidir. 15 Ekim 2024 tarihinden itibaren, ilimiz sınırları içerisinden geçen toplam 190 km’lik otoyolda, bağlantı yolları ve kavşak kolları dahil olmak üzere, asayiş ve trafik hizmetleri Niğde İl Jandarma Komutanlığımızca yürütülecektir. Bu önemli sorumluluğun yerine getirilmesi için 117 personel görevlendirilmiş olup, görev sürecinde kullanılmak üzere 19 araç tahsis edilmiştir. Bu araçlar arasında: 11 adet 4X4 SUV, 3 adet minibüs, 1 adet mobil karakol aracı,4 adet motosiklet, bulunmaktadır. Bu düzenlemeyle, otoyoldaki trafik güvenliğini artırmayı, asayiş hizmetlerini daha etkin bir şekilde yürütmeyi ve vatandaşlarımızın huzurunu en üst seviyede sağlamayı hedefliyoruz. Niğde halkına hizmet etmekten onur duyduğumuz bu çalışmalarda emeği geçen tüm güvenlik personelimize şimdiden teşekkür ediyor, güvenli bir şehir için her zaman birlikte olacağımızı bir kez daha ifade etmek istiyorum. Sözlerimin sonunda bir kez daha vatandaşlarımızın huzurunu tesis etme adına icra ettikleri bu operasyonlar da görev alan her kademedeki tüm emniyet ve jandarma personeline şahsım ve Niğdeli hemşerilerim adına teşekkür ediyorum.” İfadelerine yer verdi.
(Dahi GEDİK)







 

{ "vars" : { "gtag_id": "G-815M9GDBNG", "config" : { "G-815M9GDBNG": { "groups": "default" } } } }